1. Home
 2. Ontdek visiativ
 3. Referenties
 4. Achilles design
SOLIDWORKS Datamanagement Visiativ Achilles Design - blue overlay

Achilles Design

Grip op versiebeheer en workflows met een PDM-systeem voor SOLIDWORKS

Datamanagement in SOLIDWORKS

De ontwerpers van Achilles Design werken dagelijks met SOLIDWORKS, software die voor hen onmisbaar is in elke fase van het ontwerpproces. Wat het gebruik van SOLIDWORKS fijn maakt is dat ze nu alle werkzaamheden met één programma kunnen uitvoeren, van het tekenen van de eerste concepten tot de definitieve productietekeningen. Ook kunnen ze een ontwerp vroegtijdig testen op bepaalde criteria.

Achilles Design logo

Vaak komen klanten naar ons toe met specifieke vragen, bijvoorbeeld of een apparaat bestand is tegen overrijden”, zegt Kasper de Geeter. In zo’n geval kan hij de ontwerp- en prestatiecriteria in SOLIDWORKS instellen, en het design vervolgens aanpassen zodat het product sterk genoeg is.

 

Inmiddels heeft Achilles Design grotere projecten op zich genomen, waarbij meerdere mensen op verschillende momenten aan één project samenwerken. Hierdoor is de behoefte ontstaan om gegevens zorgvuldiger te beheren. Ze hebben daarom samen met Visiativ een PDM-systeem geïmplementeerd, waardoor de ontwerpen zijn voorzien van versiebeheer en er probleemloos op afstand wordt samengewerkt. Samen met Achilles Design zijn workflows opgezet die enerzijds ruimte bieden voor creativiteit, en anderzijds zorgen voor voldoende controle over de vereiste gegevens bij bijvoorbeeld medische projecten.

 

Bekijk de video om te zien hoe SOLIDWORKS zorgt voor een efficiënt ontwerpproces.

 

Achilles Design laat zien ...

Hoe SOLIDWORKS bijdraagt aan een efficiënt ontwerpproces

Welke software gebruikt Achilles Design?

 • SOLIDWORKS Professional

  Met SOLIDWORKS Professional ontwerp je intuïtief en efficiënt uiteenlopende modellen, van kleine parts tot samenstellingen met complexe vormen. Het biedt mogelijkheden voor reverse engineering, data management en andere extra's voor een complete ontwerpervaring.

 • SOLIDWORKS Simulation Professional
  Optimaliseer je ontwerp door virtueel te testen op mechanische sterkte, duurzaamheid, eigen frequenties, warmteoverdracht en knikken. Vergelijk eenvoudig verschillende ontwerpen en herhaal de simulaties zo vaak als je wilt, voor een snelle iteratieve ontwerpaanpak.
 • SOLIDWORKS PDM Standard

  Deze toegankelijke PDM-oplossing is perfect voor kleine ontwerpteams op één locatie. Het biedt alle basisfuncties, zoals gegevensbeheer en revisiebeheer, en maakt het eenvoudig om ontwerpen snel terug te vinden. Beheer moeiteloos je SOLIDWORKS en DraftSight documenten terwijl je kostbare tijd bespaart.

 • SOLIDWORKS Flow Simulation
  Simuleer moeiteloos stromings-processen van vloeistoffen tot gassen met SOLIDWORKS Flow Simulation. Analyseer eenvoudig diverse opties zoals temperatuur, snelheid en convectie. Zet simulaties naast elkaar en vergelijk ze direct, allemaal binnen de vertrouwde omgeving van SOLIDWORKS.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor het ontvangen van het laatste nieuws.