1. Home
 2. Ontdek visiativ
 3. Referenties
 4. Dumaco
Dumaco header

Dumaco 

Eenvoudig ontwerpen omzetten en meer klanten bedienen met een combinatie van 2D en 3D CAD-software 

Met een oppervlakte van zo’n 62.000 m2 aan industriële ruimte is Dumaco Plaatwerk de grootste plaatbewerker in de Benelux. Omdat een deel van hun klanten met 2D-tekeningen werkt of bezig is met de overstap naar 3D, heeft Dumaco ervoor gekozen om te werken met een combinatie van DraftSight en SOLIDWORKS. Door de sterke kanten van beide programma's te combineren kan Dumaco efficiënt haar klanten bedienen. 

"Veel klanten werken in 3D maar in de metaalindustrie is er nog een grote groep die gebruikmaakt van de 2D-samenstellingen. Vaak zijn zij bezig met de migratie naar 3D. Doordat wij gebruikmaken van DraftSight kunnen wij al onze klanten bedienen."  
Frits van den Hogen - Teamleader Innovation bij Dumaco 

Advies nodig over DraftSight? Neem contact met ons op.

dumaco-logo-2

Met DraftSight kan Dumaco de 2D-tekeningen van klanten gemakkelijk lezen en aanpassen. De software is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor medewerkers er goed mee overweg kunnen. Zo kunnen ze snel een ontwerp aanpassen zodat het geschikt is voor productie, waarna het wordt doorgestuurd naar de productieafdeling. De snelheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn voor Dumaco de belangrijkste redenen om te kiezen voor DraftSight. 

Daarnaast genereert Dumaco met DraftSight DWG bestanden waarmee ze de lasers en zetbanken aansturen. Ze gebruiken DraftSight in combinatie met SOLIDWORKS om 2D-tekeningen om te zetten naar 3D-ontwerpen. 

"2D-tekeningen omzetten naar 3D kan soms een uitdaging zijn, maar DraftSight maakt het gemakkelijk. Het is gebruiksvriendelijk en snel.", aldus Maurice, engineer bij Dumaco. 

Dumaco had al enkele jaren een samenwerking met Visiativ vanwege de SOLIDWORKS netwerklicenties die ze afnamen. Dumaco gebruikte toen andere 2D CAD-software, maar besloot de standalone licenties van DraftSight uit te proberen. De overstap van hun 2D software naar DraftSight was zo eenvoudig dat ze besloten om dit breder uit te rollen en te kiezen voor de DraftSight Enterprise licenties. Deze netwerklicenties bieden hen meer flexibiliteit, zodat ze snel kunnen op- en afschalen. De verschillende licentievormen van DraftSight bieden zo een oplossing voor elke situatie. 

"Het gemak van DraftSight is dat het gewoon heel snel en makkelijk werkt.", zegt Maurice.  

Het succesverhaal van Dumaco bewijst dat 2D CAD-software tot op de dag van vandaag nog zeer relevant is en in de toekomst ook zal blijven.  

Dumaco demonstreert ...

Hoe zij gebruik maken van DraftSight én SOLIDWORKS

Ook aan de slag met DraftSight? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Welke software gebruikt Dumaco?

 • SOLIDWORKS Professional

  Hét beste 3D CAD pakket voor alles: van parts tot grote samenstellingen, van sheet metal tot complexe vormen. Inclusief reverse engineering, data management en andere extra’s.

 • SOLIDWORKS Premium
  Premium is de standaard in 3D CAD voor het ontwerpen van producten en is de meest complete oplossing voor designers en engineers – van 3D modelling tot databeheer en van visualisatie tot plaatwerk.
 • DraftSight Enterprise
  DraftSight is een professioneel en volwaardig 2D CAD software pakket, waarmee je eenvoudig bestanden bekijkt, maakt, bewerkt en print. DraftSight heeft lage kosten en ondersteunt de gangbare DWG/DXF formaten, wat overstappen eenvoudig maakt.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor het ontvangen van het laatste nieuws.