1. Home
 2. Ontdek visiativ
 3. Referenties
 4. Eriks
header-eriks

ERIKS

De multinational ERIKS kiest voor DraftSight en integreert ruim 500.000 tekeningen naadloos in SOLIDWORKS PDM.

ERIKS, toonaangevende leverancier van werktuigbouwkundige componenten, is gewijd aan het bieden van technische oplossingen die downtime verminderen en kosten besparen voor diverse sectoren zoals chemie, energie, transport en voedingsmiddelenindustrie. Met een uitgebreid assortiment en actuele kennis streven ze naar optimale prestaties voor hun klanten. Het gebruik van DraftSight in combinatie met SOLIDWORKS PDM heeft ERIKS geholpen om hun 2D-tekeningen efficiënt te beheren en in te zetten.

"Een van onze belangrijkste doelen was om zoveel mogelijk gebruikers te betrekken, waardoor we een brede basis van 2D-gebruikers binnen onze hele organisatie konden opbouwen."  
Job van de Sande - Head of Engineering bij Eriks

Advies nodig over DraftSight? Neem contact met ons op.

eriks-logo

Door DraftSight te integreren, heeft ERIKS nu de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van hun CAD-tools, terwijl alle gegevens naadloos worden geïntegreerd in hun SOLIDWORKS PDM-systeem. Dit opent de deur naar een scala aan nieuwe functionaliteiten en verbetert de samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen de organisatie.

"DraftSight integreert ook in ons PDM-systeem, waardoor alle functionaliteiten mogelijk zijn die eerder niet mogelijk waren."

Voor ERIKS was het van vitaal belang om betrouwbare ondersteuning te vinden voor hun CAD-software in verschillende regio's. Door te kiezen voor Visiativ, een partner aanwezig in belangrijke engineeringlanden zoals het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, kan ERIKS een consistente en betrouwbare ondersteuning garanderen voor hun CAD-software. Dit omvat trainingen en onderhoud na implementatie van de software, zodat ingenieurs over de hele wereld kunnen profiteren.

"Ze hebben ons geholpen door onze mensen wat extra kennissessies te geven en we zijn verzekerd van lokale ondersteuning binnen de landen waar onze bedrijven opereren."

ERIKS laat zien ...

Welke voordelen de integratie meebrengt

Als ERIKS zonder problemen kan overstappen naar DraftSight met meer dan 500.000 tekeningen, kun jij dat ook! Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Welke software gebruikt ERIKS?

 • DraftSight Enterprise
  DraftSight is een professioneel en volwaardig 2D CAD software pakket, waarmee je eenvoudig bestanden bekijkt, maakt, bewerkt en print. DraftSight heeft lage kosten en ondersteunt de gangbare DWG/DXF formaten, wat overstappen eenvoudig maakt.
 • SOLIDWORKS PDM Standard
  Deze toegankelijke PDM-oplossing is perfect voor kleine ontwerpteams op één locatie. Het biedt alle basisfuncties, zoals gegevensbeheer en revisiebeheer, en maakt het eenvoudig om ontwerpen snel terug te vinden. Beheer moeiteloos je SOLIDWORKS en DraftSight documenten terwijl je kostbare tijd bespaart.
 • DriveWorks CPQ
  Met DriveWorks kunnen bedrijven de verkooplevertijd verkorten en sneller reageren op klantvragen. Het systeem genereert automatisch alle documenten en gegevens voor de verkoop en fabricage van complex configureerbare producten. Met 3D-visualisatie verbeter je ook nog eens de klantbeleving met DriveWorks.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor het ontvangen van het laatste nieuws.