1. Home
  2. Ontdek visiativ
  3. Referenties
  4. Hvd
hvd-belgium-mia

Hvd Belgium

SOLIDWORKS zorgt voor kortere ontwikkeltijd van klantspecifieke oplossingen.

Zonder SOLIDWORKS was het niet mogelijk om zo snel klantspecifieke wafelijzers te ontwikkelen.

HVD Belgium specialiseert zich in professionele wafelijzers en toestellen voor het bakken van diverse soorten wafels, galetten en pannenkoeken. De doelgroep zijn bakkerijen, patisserieën, biscuiterieën en horecazaken. Het productaanbod bestaat uit aan elektrische en op gas aangedreven wafelijzers,  bakapparaten, carrousel wafelijzers voor industriële productie en professionele bakinstallaties voor mobiele verkooppunten. Naast de hoge kwaliteit zijn de ‘customization’ opties de kracht van HVD. Voor de ontwikkeling van de wafelijzers gebruiken ze SOLIDWORKS.

intro-logo

Bekijk het hele verhaal!

"Om zo snel mogelijk van het klantspecifieke ontwerp naar het eindproduct te gaan hebben we krachtige software nodig die enerzijds de klant inzicht geeft in het eindproduct en anderzijds de tekening genereert voor de productie. Zonder SOLIDWORKS was niet dit voor ons niet mogelijk."

Benny Pitteurs

Directeur, Hvd Belgium

Probleemsituatie

HVD levert wereldwijd klantspecifieke wafelijzers. Dit lijkt eenvoudig is een uitdaging. De producten moeten enerzijds voldoen aan de strenge wet- en regelgeving die aan producten voor de levensmiddelenindustrie worden gesteld. Anderzijds is bijna elk product maatwerk. Dit is niet alleen een uitdaging voor engineers die het product ontwikkelen maar ook voor de medewerkers die handleidingen schrijven in verschillende talen.

Oplossing

Visiativ hielp met de keuze van de juiste software. Door de eenvoud en flexibiliteit van SOLIDWORKS was dit de meest logische keuze voor de 3D CAD oplossing. Naast een SOLIDWORKS Standard licentie is er ook een SOLIDWORKS Professional licentie geadviseerd. Met de Professional versie kunnen, op basis van het 3D CAD model, snel realistische renderingen worden gecreëerd. Met deze renderingen kunnen klanten vroeg in het ontwikkelingsstadium een goede indruk krijgen van het eindresultaat. Wijzigingen kunnen hierdoor eenvoudig worden doorgevoerd.

Om snel handleidingen te kunnen maken in de verschillende talen is SOLIDWORKS Composer geadviseerd. Met Composer kunnen snel illustraties worden ontworpen op basis van het bestaande 3D CAD model. Dit voorkomt dubbel werk en de vele illustraties zorgen voor een heldere handleiding met weinig tekst. Zo kan er met weinig vertaalwerk snel een handleiding worden gemaakt in de meest uiteenlopende talen.

Resultaat

Het 3D CAD model wordt niet alleen intern gebruikt maar ook voor handleidingen en voor de communicatie met de klant. Dit heeft het ontwikkelproces enorm versneld. Door de juiste opbouw van het 3D CAD model zijn de klantspecifieke eisen sneller door te voeren dan voorheen. De klant krijgt ook eerder het eindresultaat te zien door middel van de rendering. Door deze kortere ontwikkeltijd en vroegtijdig inzicht in het resultaat voldoet HVD beter aan de verwachtingen van de klant. Niet voor niets is HVD inmiddels uitgegroeid tot wereldwijde marktleider van professionele wafelijzers.

Welke software gebruikt Hvd Belgium?

  • SOLIDWORKS Standard
  • SOLIDWORKS Professional
  • SOLIDWORKS Composer
  • SOLIDWORKS Electrical Schematic

Heb je vragen over dit project?

Neem contact op via: +31 (0) 418 510 557

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor het ontvangen van het laatste nieuws.