1. Home
  2. Ontdek visiativ
  3. Referenties
  4. Itho daalderop
Boiler Daalderop

Itho Daalderop

SOLIDWORKS Composer zorgt voor kortere ontwikkeltijd van klantspecifieke oplossingen.

SOLIDWORKS Composer – Eén beeld zegt meer dan duizend woorden

Itho Daalderop is fabrikant en leverancier van duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en thermostaatoplossingen. Het bedrijf biedt alles voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat zodat energieneutraal wonen mogelijk wordt. Theo Hulscher, teamleider technology bij Itho Daalderop, vertelt hoe ze SOLIDWORKS Composer inzetten.

itho-logo-2021
1x1-tho
Een beeld zegt meer dan duizend woorden

SOLIDWORKS Composer

"Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Met Composer kun je snel een goed en eenduidig plaatje genereren. Er hoeft dan nog maar heel weinig tekst bij om het voor de installateur of de gebruiker begrijpelijk te maken. Dat helpt enorm."

Theo Hulscher

Teamleider Technology, Itho Daalderop

Waarom is Itho Daalderop SOLIDWORKS Composer gaan gebruiken?

We zijn er ongeveer zes jaar geleden op gewezen door een bedrijf waar we mee samenwerken. Zij lieten aan ons zien dat je met SOLIDWORKS Composer fantastische tekeningen kan maken op basis van 3D modellen. Voor ons een eyeopener. Wij werkten al met SOLIDWORKS 3D CAD software. Onze engineers haalden de plaatjes voor de handleidingen gewoon uit SOLIDWORKS. Het was daarom een logische stap om het pakket Composer te gaan gebruiken. Hiermee maken we instructieve afbeeldingen die maar op een manier zijn uit te leggen. We zijn met één licentie begonnen en zitten nu op vijf licenties.

Hoe gebruiken jullie Composer?

We gebruiken Composer voor onze vele manuals, waaronder handleidingen voor eindgebruikers, installateurs en onderhoudsmonteurs. Om met Composer goede beelden te genereren werken we met M1 Assemblies, zogenaamde manual tekeningen, die in SOLIDWORKS worden gemaakt. Degene die een handleiding maakt, kan via Composer uit al die gegevens zijn plaatje samenstellen. Hij kan ervoor kiezen om op de tekening de installatie aan de wand te hangen of op de vloer te zetten en daar meteen de juiste aansluitmaterialen bij te laten zien. Overigens, de teksten en beelden van al onze handleidingen slaan we op in een PLM cloudoplossing, speciaal voor bedrijven die zich toespitsen op handleidingen.

We zetten Composer ook in als basis voor digitale werkplekinstructies met Exploded Views. Hiermee kan onze productieafdeling zien hoe een onderdeel of samenstelling in elkaar gezet moet worden. De werkplektekeningen zijn zichtbaar op beeldscherm waar ze in een 3D omgeving staan. Onze operators kunnen zo een product op scherm naar wens draaien en heel goed bekijken.

Verder hebben we met Composer introductiefilmpjes gemaakt voor installateurs. Daar zijn we tijdelijk mee gestopt omdat we te weinig tijd hebben. Maar zodra iemand bij ons de tijd heeft om daar in te duiken dan gaan we dit soort filmpjes in de toekomst weer maken en gebruiken in een online omgeving. Het worden instructiefilmpjes, bijvoorbeeld: hoe schroef je iets los?

Wat heeft Composer jullie bedrijf opgeleverd?

Hier geldt de bekende uitdrukking: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Met Composer kun je snel een goed en eenduidig plaatje genereren. Er hoeft dan nog maar heel weinig tekst bij om het voor de installateur of de gebruiker begrijpelijk te maken. Dat helpt enorm.

Onze handleidingen krijgen nu ook een goede waardering van de Consumentenbond. De organisatie beoordeelt geregeld onze cv-ketels en andere producten. In het verleden scoorden we slecht op onze handleidingen. Onze instelling was: het product is af en nu moet er ook nog even een handleiding bij komen. Er werd gewoon te weinig aandacht aan besteed. Sinds wij Composer hebben scoren wij op dit vlak een dikke plus bij de Consumentenbond. We weten nu dat een duidelijke handleiding de kwaliteit van onze eindproduct versterkt.

Benieuwd naar Composer?

 

Dit maakt Itho Daalderop met Composer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor het ontvangen van het laatste nieuws.