1. Home
  2. Ontdek visiativ
  3. Referenties
  4. Novoferm
Stockfoto novoferm

Novoferm

SOLIDWORKS Composer stelt Novoferm in staat om sneller betere installatiehandleidingen te maken. 

Novoferm over SOLIDWORKS Composer – Sneller en accurater werken

Novoferm is een van de grootste Europese systeemaanbieders van deuroplossingen en laadsystemen voor de B2C en B2B markt. Van garagedeuren en stalen loopdeuren tot laad- en lossystemen en brandwerende deuren of puien. Veelal maatwerkoplossingen. Jeroen Thebrath, marketingmedewerker/DTP’er, vertelt over het gebruik van SOLIDWORKS Composer en de voordelen. 

Logo Novoferm
Novoferm-left-image-1
Een beeld zegt meer dan duizend woorden

SOLIDWORKS Composer

"SOLIDWORKS Composer levert ons heel veel tijdwinst op. Ik krijg bijna drie keer zoveel werk gedaan als voorheen omdat ik veel efficiënter werk. Met Composer kan ik meteen de technische tekeningen van R&D inladen. Ik kan met de muis de onderdelen er één voor één uithalen, precies in de juiste hoek draaien en er met enkele muisklikken een mooie lijntekening van maken."

Jeroen Thebrath

Marketingmedewerker/DTP'er, Novoferm

Waarom is Novoferm SOLIDWORKS Composer gaan gebruiken?  

De R&D afdeling maakte al alle technische tekeningen voor onze productie in SOLIDWORKSOp een gegeven moment ben ik gaan kijken op de site van SOLIDWORKS omdat ik deze tekeningen als basis wilde gebruiken voor nauwkeurige en duidelijke illustraties in onze handleidingenIk wilde graag lijntekeningen van losse onderdelen tonen of een product vanuit een bepaalde hoek belichten. Ik kwam er toen achter dat je dat heel goed kunt doen met SOLIDWORKS Composer 

Hoe gebruiken jullie Composer?  

Wij gebruiken SOLIDWORKS Composer voor onze montagehandleidingen. Je kunt met Composer duidelijk aangeven wat er precies aan montage moet gebeuren en wanneer, bijvoorbeeld door met lijnen, pijlen of kaders een bepaald onderdeel uit te lichten, of er een tekst bij te zetten. Op deze manier kun je goed weergeven wat je bedoelt, je kunt exact de juiste onderdelen of handelingen laten zien. Je maakt er als het ware een Ikea handleiding van.  

Daarnaast hebben we binnen ons bedrijf een bulletin met technische informatie. Hierin laten we wijzigingen van producten zien aan alle betrokken personenOok dat doen we met Composer. We kunnen dan snel iedereen op de hoogte brengen van de wijziging aan een product.  

Wat heeft Composer jullie bedrijf opgeleverd? 

SOLIDWORKS Composer levert ons heel veel tijdwinst op. Ik krijg bijna drie keer zoveel werk gedaan als voorheen omdat ik veel efficiënter werk. Eerst kreeg ik de technische 2D tekening van R&D en schetste ik alle stappen met de hand in 3D. Daarna ging ik aan de slag met Adobe Illustrator om deze een voor een uit te tekenen. Als ik van bepaalde onderdelen niet wist hoe die in het gehele product waren geplaatst, dan ging ik naar de fabriek om er foto’s van te maken en ze op basis daarvan natekenen. Met Composer kan ik nu gewoon de technische tekeningen van R&D inladen. Ik kan met de muis de onderdelen er één voor één uithalen, precies in de juiste hoek draaien en er met enkele muisklikken een mooie lijntekening van maken.  

Wat ook handig is en sneller werkt is dat je illustraties in Composer automatisch kunt updaten. Stel ik heb een montagehandleiding met 100 illustraties en daar moet ik er 50 van vernieuwen omdat R&D bijvoorbeeld een schroef heeft gewijzigd. Ik kan dan de nieuwste SOLIDWORKS versie inladen in Composer en al mijn illustraties worden vervolgens vanzelf bijgewerkt. En die geüpdatetillustraties kan ik weer automatisch inladen in de montagehandleiding. 

Een andere groot voordeel van Composer is de accuratesseAls ik voorheen een klein detail of onderdeeltje niet helemaal precies wist, dan checkte ik ide fabriek of het wel klopte wat ik had getekend. Omdat ik nu de originele 3D tekeningen in Composer gebruik, kan ik goed kijken hoe iets precies in elkaar zit en illustraties uitwerken die tot in detail kloppen 

Dankzij montagehandleidingen met duidelijke illustraties verlopen montages ook weer sneller en beterIk raad bedrijven die veel technische handleidingen gebruiken zeker Composer aan. 

Benieuwd naar Composer?

 

Dit maakt Novoferm met Composer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor het ontvangen van het laatste nieuws.