1. Home
  2. Ontdek visiativ
  3. Referenties
  4. Tridec
Boiler Daalderop

Tridec

SOLIDWORKS Composer zorgt voor kortere ontwikkeltijd van klantspecifieke oplossingen.

Tridec over SOLIDWORKS Composer – Stap voor stap instructies met plaatjes 

Tridec ontwikkelt en produceert mechanische, hydraulische en elektrische stuursystemen en asophangingen voor trailers en andere typen getrokken materieel. Wereldwijd zijn er 50.000 systemen in gebruik voor alle type trailers. Aan het woord is Erwin van Turnhout, Documentatie Coördinator. 

Tridec logo

SOLIDWORKS Composer

"Veel bedrijven zien documentatie vaak als een last omdat niet direct meetbaar is wat het nou oplevert. Wij hebben keihard aangetoond dat als je instructies in beeld hebt producten meestal zonder problemen meteen goed in elkaar worden gezet. Als bedrijf kun je daar wel een rekensommetje op loslaten en zien wat het je kan opleveren."

Erwin van Turnhout

Documentatie Coördinator, Tridec

Waarom is Tridec SOLIDWORKS Composer gaan gebruiken?  

Toen ik ongeveer vijf jaar geleden kwam werken bij Tridec, werd er ééafbeelding per dag gemaakt met Creo softwareIk heb vanaf het eerste uur ervaring opgebouwd met SOLIDWORKS Composer en kon aan mijn nieuwe collega’s laten zien dat je binnen een paar dagen met dit pakket een hele stapel plaatjes maakt. Ze schrokken er gewoon van! Iedereen was dan ook vrij makkelijk te overtuigen om te gaan werken met Composer. 

Hoe gebruiken jullie Composer?  

Wij gebruiken Composer vooral om er instructies mee te maken, bijvoorbeeld voor onze assemblage– en servicemonteurs en klantentrailer’ bouwers en servicewerkplaatsenDit gebeurt op basis van Creo bestanden via STEP-formaat en van daaruit importeren wij de afbeeldingen in het programma MadCap Flare 

Wij doen nu bijna álles met behulp van afbeeldingen en gebruiken nauwelijks tekst. Het is à lIkea. Mijn ervaring is dat mensen liever plaatjes kijken dan dat ze lezen. We gebruiken de afbeeldingen voor onze verschillende handleidingen in pdf’s. Op termijn doen we dat ook in HTML om de handleidingen online te zetten zodat deze beschikbaar zijn op GSM, tablet of PC via de webbrowser. De eerste tests hiervoor lopen al. 

Aan de hand van afbeeldingen laten we stap voor stap zien aan monteurs wat ze moeten doen, of dat nu 5 of 20 stappen zijnVaak staat er ook een afbeelding van het gereedschap bij dat je kunt gebruiken. Verder werken we met kleurcodes in de afbeelding, bijvoorbeeld: alles wat groen is moet aan een bepaalde montage worden toegevoegd en oranje staat voor een voorgemonteerd product. Je kunt dit allemaal heel goed doen met Composer omdat je met dit pakket snel hoge kwaliteit afbeeldingen genereert.  

Wat heeft Composer jullie bedrijf opgeleverd? 

Veel bedrijven zien documentatie vaak als een last omdat niet direct meetbaar is wat het nou oplevert. Wij hebben keihard aangetoond dat als je instructies in beeld hebt producten meestal zonder problemen meteen goed in elkaar worden gezet. Als bedrijf kun je daar wel een rekensommetje op loslaten en zien wat het je kan opleveren. 

Een goed voorbeeld is onze productielocatie van onderdelen in Portugal. De mensen daar kunnen geschreven instructies in het Engels niet goed volgen. Niet de hele wereld spreekt natuurlijk Engels. We hebben de instructies met bijna alleen afbeeldingen gemaakt. Nu hebben we nog maar heel weinig afkeur van producten. Vanuit de productielocatie in Portugal groeit de vraag om meer van dit soort instructies. 

Op dit moment maak ik ook onze servicehandleidingen op basis van afbeeldingenWij hebben een heel goede servicemonteur, die de wereld over vliegt om te assisteren bij diagnosestelling aan onze hydraulische en elektrische stuursystem en bij eventuele montageproblemenMet goede visuele instructie kan dit aanzienlijk worden verminderd en dat leidt tot forse besparingen op reis- en verblijfkosten. Wij verwachten dat onze monteur straks nog maar 10 tot 15% van zijn huidige reisbewegingen maakt. 

Wij gebruiken SOLIDWORKS Composer dus erg intensief. Ik ken bedrijven die het alleen maar gebruiken om afbeeldingen te converteren, maar wij maken er echt instructies mee. Overal waar ik kom en dat laat zien, staan ze er versteld van: Kan dat ook zo? Onze volgende stap is om met behulp van SOLIDWORKS Composer instructies in de vorm van animaties te gaan maken. Ik heb al enkele animaties gemaakt en deze worden goed ontvangen.

Benieuwd naar Composer?

 

Dit maakt Tridec met Composer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor het ontvangen van het laatste nieuws.