4 tips om thuis productief te blijven dankzij 3D printers

Mogelijk moeten collega’s en jij de komende weken thuis werken. Geen probleem als je alleen een laptop en internet nodig hebt. Wel lastig als je werk fysieke hulpmiddelen vereist. We delen vier tips om thuis productief te blijven dankzij 3D printers.

1. Printjobs beheren op afstand

Met de online dashboards van Formlabs Preform en Ultimaker Cura kun je eenvoudig 3D-printers, materialen en teams beheren, zelfs op afstand. Wanneer je bijvoorbeeld veel printtaken hebt, kun je de wachtrij optimaliseren om gedurende de dag korte printtaken te maken of om printjobs in hetzelfde materiaal achter elkaar uit te voeren. De verschillende dashboards bevatten tools om eenvoudig rechten te beheren en printtaken  online te kunnen volgen. Ook is het mogelijk om een melding per sms of e-mail te ontvangen als de printtaak gereed is of om deze te volgen per camera.

Er moet nog steeds iemand de 3D-printer(s) van jouw bedrijf fysiek beheren, maar de rest van het team kan thuis blijven en contact vermijden om de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen.

Ultimaker CuraUltimaker Cura

 

Formlabs preform

Formlabs Preform

2. Thuis 3D printen

In tegenstelling tot veel andere tools voor prototyping en productie, of zelfs grootformaat 3D-printers, hebben de 3D printers van Formlabs en Ultimaker een compact formaat en geen speciale omgevingsvereisten. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruik thuis.

Als de meerderheid van de medewerkers thuis moet werken, kunnen deze aangemoedigd worden om een 3D-printer mee naar huis te nemen om productief te blijven. Layertec kan desgewenst materialen op elk adres in de Benelux leveren.