<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Visiativ PLM Apps

Ik maak mijn eigen apps op maat

Een PLM systeem bevat heel veel informatie. Snel de juiste weg hierin vinden is cruciaal voor het gebruiksgemak. Voor verschillende doeleinden en gebruikers zijn een aantal standaard applicaties (Apps) voorzien. Zo kom je al gauw bij de documenten, taken of overzichten die precies voor jou zijn bestemd zonder al te veel lijsten te moeten doorzoeken. De Apps hebben hun eigen tegel of zitten gegroepeerd in een container-tegel. En ja, een container kan een container bevatten.

Apps en Containers-3

Als je een referentienummer of trefwoorden hebt, kun je die uiteraard de zoekfuncties gebruiken. Maar soms (of eerder vaak) wens je heel specifieke acties of informatie herhaaldelijk en volledig op maat gepresenteerd te krijgen. In enkele simpele stappen kun je eigen Apps toevoegen die jouw precies brengen waar je zijn moet. Je hoeft hiervoor echt geen programmeur of softwarespecialist te zijn. Met een wizard maak je de gewenste vorm van de app en met rechtermuisknop in de interface stel je de gewenste settings in op maat.

Voorbeeld: Je wil als projectmanager een overzicht van alle producten (hoofdassemblages) die met SOLIDWORKS zijn gemaakt. Je kan bijvoorbeeld de app “Document tray” gebruiken en met de juiste filters in te stellen kom je wel tot resultaat.

Document tray-1

Handiger is om je eigen app te hebben waarin die filters vooraf zijn ingesteld en je meteen een overzicht geeft van alle producten. Dit in een opmaak naar keuze gaande van een eenvoudige lijst tot een volledige kleurrijke knoppenbalk met extra standaard of gepersonaliseerde functies.

DemoApp-1

Vanuit deze specifieke resultatenlijst behoud je als gebruiker de mogelijkheid om meer gedetailleerde info zoals projectstructuur, lopende acties of historiek op te vragen afhankelijk van je verkregen rechten.

Kortom: bouw en organiseer je eigen knoppen voor de repetitieve taken die jouw naar de juiste informatie brengen.

 

Meer info over Visiativ PLM?

We helpen je graag verder bij jouw speurtocht naar de geschikte oplossing. Neem gerust contact met ons op.