<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myCADtools BatchConverter – Het automatiseren van exports

BatchConverterExporteren van bestanden doe je nu waarschijnlijk file voor file. Je opent een 3D model, je maakt een stepfile en je sluit het model af. Je opent een 2D tekening, maakt de PDF en sluit de tekening af. Exports maken is een tijdrovend taakje geworden die na het afronden van het project toch steeds weer de irritatie bij SOLIDWORKS gebruikers opwekt. 


Batch exports genereren heb je misschien eerder geprobeerd met Task Scheduler van SOLIDWORKS. Task Scheduler heeft een aantal tekortkomingen. Ten eerste is deze functie pas beschikbaar vanaf het SOLIDWORKS Professional pakket en ten tweede is een bepaalde naamgeving of het selecteren van een specifieke locatie niet mogelijk tijdens het exporteren van een batch.

Visiativ ontwikkelde BatchConverter voor dit probleem. Deze app is onderdeel van myCADtools en zorgt ervoor dat jij vaart in het werk houdt. Automatisering van handmatige taken in de volledig geïntegreerde omgeving van SOLIDWORKS. Klinkt mooi toch? Kies dus voor BatchConverter als je:

-    Automatisch exports wilt genereren inclusief de juiste naamgeving
-    Verschillende exports in één keer wilt genereren
-    Handmatige SOLIDWORKS taken wilt automatiseren zonder programmeren
-    De opbouw wilt veranderen zonder extra kosten voor externe programmeurs

Lees verder en ontdek de mogelijkheden! 

In het voorbeeld hieronder is BatchConverter zo opgezet dat je per type document een andere export krijgt:

In dit geval worden er drie files gegenereerd. STEP-AP214 van parts en assemblies (1), DXF’s van drawings (2) en PDF’s van drawings (3). Dit zou je in één keer (een batch dus) kunnen specificeren voor ieder type document. Alle neutrale export types binnen SOLIDWORKS worden ondersteund.

Binnen BatchConverter kan een bepaalde opbouw worden gemaakt voor het genereren van de filename. Zo ben je er zeker van dat je altijd met de juiste nummeropbouw werkt. In het voorbeeld hieronder wordt een filename gegenereerd op basis van een SOLIDWORKS property “PartNo” (1), liggend streepje (2), SOLIDWORKS property “Revision (3), liggend streepje (4) en de maker van het bestand (5):

 

De opbouw van de filename is zeer eenvoudig. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je voortaan zonder enige kennis van programmeren de opbouw kunt veranderen.

Export opties zijn centraal aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld een centrale opslaglocatie instellen of op basis van regels altijd een aparte map of submap laten aanmaken.

Een overzicht van de voordelen is hier te vinden: