<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myCADtools SmartProperties – Automatiseren van unieke SOLIDWORKS bestandsnamen

SmartPropertiesIn de ontwerpfase van jouw project wil je je niet druk maken over handige bestandsnamen. Maak daarom snel intelligente eigenschappen aan op SOLIDWORKS-documenten en krijg alles weer onder controle met unieke bestandsnamen. Wij gaan je helpen om weer op één lijn te komen met jouw files, projecten en collega's!  

Waarom je bestandsnamen automatisch en uniek wilt nummeren 
Met unieke nummering worden in jouw samenstellingen (assemblies) de juiste referenties gebruikt en kunnen er geen verkeerde files in terecht komen. Zo voorkom je vervuiling van jouw assemblies in SOLIDWORKS. Een andere manier is het handmatig toekennen van bestandsnamen. Vaak wordt dit voor ieder project opnieuw bepaald en gedeeld via een Excel document. Maar dit is toch minder betrouwbaar en leidt regelmatig tot fouten. 

Automatiseren is te leren
Dus ons advies: automatiseer de unieke SOLIDWORKS bestandsnamen liever! “Automatiseren? Maar dan moet ik toch gaan programmeren?" Niet met SmartProperties van myCADtools.  

Wat is myCADtools?mycadbyv-1x1
De myCADtools suite, ontwikkeld en ondersteund door Visiativ, is een veelgevraagd en waardevol hulpmiddel voor ontwerpers, ingenieurs en managers in heel Europa. De tools zijn rechtstreeks te gebruiken in SOLIDWORKS en worden gebruikt door meer dan 3.600 ingenieursbureaus. De tools zijn een onmisbare aanvulling voor alle CAD ontwerpers is die hun productiviteit en efficiëntie willen verbeteren terwijl ze SOLIDWORKS dagelijks gebruiken.

Gold Product SOLIDWORKS

Sinds juli 2018 is myCADtools gecertificeerd als SOLIDWORKS Gold Product, de hoogste erkenning toegekend door Dassault Systèmes. Deze certificering garandeert de perfecte integratie met SOLIDWORKS, kwaliteit en interoperabiliteit van myCADtools. Wil je meer weten over myCADtools? Check dan de productpagina op onze website.

Met SmartProperties van myCADtools kun je snel en gemakkelijk eigenschappen (properties) aanmaken en aanpassen op verschillende soorten SOLIDWORKS-documenten. Dit doe je via een aanpasbaar invoermasker. Maak met SmartProperties 1 centraal systeem binnen jouw eigen organisatie en afdeling zonder dat je handmatige lijsten nodig hebt. Hiermee is het ook een automatisering tool voor bestandsnamen zodat ieder bestand uniek en opvolgend is.

Wat zijn properties en wat is de meerwaarde van dezelfde conventies? 
Properties zijn de eigenschappen van een bestand die aanduiden waar dat bestand voor bedoeld is, wie het heeft gemaakt, in welke context enzovoorts. Waarom is een uniforme toepassing van properties verstandig? Het maakt je niet alleen beter georganiseerd, maar het is een best practice in de industrie om de efficiëntie van jou en jouw collega's drastisch te verbeteren. 

In het voorbeeld hieronder is SmartProperties zo opgezet dat je per type document andere gegevens krijgt: 

In alle voorbeelden zie je hoe we gebruik maken van de geïntegreerde tool in de vertrouwde omgeving van SOLIDWORKS. SmartProperties werkt op de achtergrond met .xml files waardoor er een counter wordt bijgehouden. Zo ben je er zeker van dat je altijd met een uniek bestandsnaam werkt. In het voorbeeld hieronder wordt een bestandsnaam (1) gegenereerd op basis van een project nummer (2), productnummer (3) en een automatische counter (4):  

Deze gegevens kunnen dus part type afhankelijk worden gemaakt. Voor ieder type kan er een aparte counter worden gebruikt. Dit is nu een handmatige instelling, maar zou met “IF statements” (zoals deze in excel gebruikt worden) kunnen worden aangepast.  

Met SmartProperties kan je van tevoren ook een “Save to folder” specificeren: 

Een groot voordeel van SmartProperties is dat het je de mogelijkheid geeft om deze naam op te halen en weer in properties te gebruiken. Net als alle andere properties kun je deze gebruiken in het genereren van de filename. 

Maak je gebruik van PDM Professional? Dan zouden hier zelfs variabelen van een folder datakaart overgenomen kunnen worden.  

Met specifieke settings kun je SmartProperties laten ‘pushen’ om een naam van het document te genereren bij de bevestiging van de SmartProperties:

Zoals te zien in het voorbeeld, wordt door de instelling meteen het juiste bestandspad geselecteerd (1) en de filenaam gegenereerd (2):

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Naast de automatische nummering kun je met SmartProperties ook geautomatiseerd alle andere benodigde properties van een part genereren. Er zijn nóg meer voordelen die we met je willen delen. Een overzicht van die voordelen vind je hier: