<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Komt een engineer bij de tandarts ...

De titel van deze blog klinkt als een mop, maar ik zal het uitleggen. Een tijd geleden was het weer zover: de halfjaarlijkse tandartscontrole. Omdat ik al een tijd last had van mijn kies liet ik mijn tandarts hier naar kijken. Het bleek dat een ontstoken wortelkanaal hiervan de oorzaak was. Ik kreeg een doorverwijzing naar de endodontoloog die voor mij de kies onderzocht en een behandelplan opstelde. Het behandelplan werd uitgevoerd en het resultaat is dat ik gelukkig weer pijnvrij door het leven kan!

Eigenlijk werkt een engineering assessment hetzelfde!

Welke problemen spelen er in het ontwerpproces?

Onze klanten gebruiken SOLIDWORKS in hun ontwerpproces. Sommige bedrijven ondervinden ook ‘pijn’ in hun dagelijkse werkzaamheden. Meestal als een klant zich met ‘pijn’ bij ons meldt, heeft deze al een tijd met pijn ‘rondgelopen’. Voorbeelden van pijn in het bedrijfsproces zijn bijvoorbeeld:

  • de doorlooptijd van een project door onbekende factoren altijd langer duurt dan gepland,
  • de samenwerking met collega’s of met externe toeleveranciers lastig is,
  • de document/informatiestromen tussen bedrijfsafdelingen niet soepel verloopt.

Hierdoor worden er fouten gemaakt, komen er problemen met systeemperformance, werkt iedereen op zijn eigen manier en is samenwerking of hergebruik van informatie lastig

Engineering

Hoe ontstaan problemen in een ontwerpproces?

Al deze ‘pijn’ kan verschillende onderliggende oorzaken hebben. Het is vaak lastig voor een organisatie om deze oorzaken boven water te krijgen. Het is daarom goed om hier een externe partij naar te laten kijken.

Om te laten beoordelen hoe het ontwerpproces met SOLIDWORKS ervoor staat wanneer je al ‘bedrijfspijn’ hebt of om de problemen voor te zijn, hebben we de afgelopen jaren al bij vele klanten een ‘engineering assessment’ uitgevoerd.

Breng problemen in kaart met een engineering assessment

Een engineering assessment bestaat uit een nulmeting van het huidige ontwerpproces. 

  • Een SOLIDWORKS kennistest voor eindgebruikers
  • Een ontwerpreview en interviews met verschillende medewerkers

Checklist

Hieruit blijkt hoe de softwarekennis van gebruikers wordt toegepast bij het opzetten van de productontwerpen en hoe het bedrijfs- en ontwerpproces is ingericht en verloopt (van idee tot productie).

 

Wat levert een engineering assessment je op?

Het resultaat van het engineering assessment is een uitgebreide rapportage die een helder inzicht geeft in de zaken die goed gaan maar ook de zaken die kunnen worden verbeterd. Zo weet je als bedrijf na de inventarisatie waar je staat.

Met de punten die kunnen worden verbeterd kun je als bedrijf zelf aan de slag gaan of kan Design Solutions een ‘behandelplan’ maken om samen stapsgewijs het ontwerpproces verder te optimaliseren en de pijn op te lossen. Behandelingen kunnen bijvoorbeeld zijn het volgen van additionele training, het herstructureren van je ontwerpproces of het inzetten van bepaalde softwarepakketten. 

Meer weten?

Ga naar de Consultancy-pagina en kies voor Bedrijfsscan - Kennistest of neem direct contact op met je accountmanager.