<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myCADtools Integration - documenten in batch bewerken en custom taken

IntegrationAls productontwikkelaar werk jij gemiddeld zo'n 1.000 uur per jaar met SOLIDWORKS. Je band met de software wordt sterker bij elke jaarlijkse release en de daarbij gelanceerde nieuwe features die jouw werk makkelijker maken.

Toch mis je iets. Ikzelf, een tevreden SOLIDWORKS gebruiker, loop met enige regelmaat tegen een aantal specifieke beperkingen aan:

1. Instellingen van templates en wijzigen van bibliotheekonderdelen
Na het optimaliseren van de instellingen van templates in SOLIDWORKS, moet ik al mijn bibliotheekonderdelen handmatig wijzigen;
2. Documenten aanpassen voor het maken van afbeeldingen
Voor het maken van plaatjes moeten al mijn onderdelen in een isometrisch aanzicht staan, wat ik per document handmatig moet doen;
3. Onderdelen aanpassen na wijzigen van materiaal
Er wijzigt een materiaal voor specifieke onderdelen in de samenstelling, ook deze moet ik handmatig aanpassen;
4. Sheet format doorvoeren voor alle tekeningen
Ik heb een nieuw sheet format gemaakt en wil deze gaan gebruiken voor alle tekeningen met een A4 sheet format;
5. Macro’s programmeren en uitvoeren
Ik heb zelf een macro geprogrammeerd en moet deze voor ieder document handmatig uitvoeren.

Voor iedere gebruiker kan het lijstje anders zijn. Het personaliseren van jouw werkomgeving is daarom een slimme keuze. Laten we kijken welke mogelijkheden de Integration tool in myCADtools biedt om jouw 1.000 werkuren met je buddy SOLIDWORKS zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

myCADtools: waarom, wanneer en hoe?

myCADtools, ontwikkeld en ondersteund door Visiativ, is speciaal ontworpen voor jouw custom werkzaamheden als productontwikkelaar. Het zorgt ervoor dat jij vaart in het werk houdt door handmatige taken in de volledig geïntegreerde omgeving van SOLIDWORKS te automatiseren. Klinkt mooi toch?

Bovendien is myCADtools een Gold Partner Product. Met andere woorden: SOLIDWORKS erkent myCADtools als een betrouwbare en zinvolle aanvulling op haar eigen software. Let op, je kunt deze myCADtools niet installeren vanuit SOLIDWORKS. Het is een los programma dat na installatie integreert met de SOLIDWORKS installatie op je PC.

Visiativ heeft myCADtools zodanig ontwikkeld dat je als SOLIDWORKS gebruiker niet het gevoel hebt dat je een aparte applicatie gebruikt. Je stelt functionaliteiten, taken of templates in via de Integration tool en die kun je vervolgens rechtstreeks via je SOLIDWORKS omgeving bedienen.

De Integration Tool

Gebruik Integration in myCADtools als je op basis van conditions (voorwaarden) en operations veel verschillende taken wilt automatiseren.

In het voorbeeld hieronder is Integration ingesteld zodat het sheet format (een document template), in alle documenten die gelijk zijn aan A4 sheet format worden vervangen door een sheet format naar keuze.

In dit voorbeeld zoekt de myCADtools Integration app documenten met A4V formaat (1) en als het deze vindt, vervangt hij deze door een ander sheet format (2).

In het volgende screenshot zie je dat je kunt aangeven in welke Windows folders de myCADtools Integration applicatie naar bestanden moet zoeken (1) en eventueel welke filters (afhankelijkheden) hij moet hanteren voor het selecteren van bestanden (2):

 

Binnen enkele handelingen heb je de documenten geselecteerd die je wilt aanpassen. Je kunt ook kiezen om open documenten in SOLIDWORKS te selecteren.

Nadat je de operatie hebt gedefinieerd, kun je deze opslaan zodat je deze als automatische taak kunt hergebruiken.

Vind je het interessant om op deze manier jouw SOLIDWORKS omgeving te personaliseren? Dan heb ik nieuws voor je. Naast bovenstaand voorbeeld kun je met myCADtools Integration nog veel meer taken opzetten. Integration heeft een bibliotheek van meer dan 50 condities en 100 operaties.    

Wil je de mogelijkheden van deze tool beter leren kennen of uit proberen? Neem dan contact op met mij of een van mijn collega's!