<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myPDMtools Cacherefresh - de frisse wind door je lokale cache

CashRefresh

Wanneer er tussen engineers wordt samengewerkt, worden bestanden vaak op een netwerkschijf gezet. Dit geeft de mogelijkheid - en vrijheid dat iedereen toegang heeft tot de bestanden. Toch zitten hier een aantal nadelen aan. Welke dat zijn, lees je in dit artikel. De oplossing trouwens ook.

De 3 grootste nadelen op een rijtje

  1. Degene die als eerste de hoofdassembly opent, heeft meteen schrijfrechten op alle onderliggende componenten
  2. Je bent altijd afhankelijk van de snelheid van het netwerk
  3. Als de verbinding naar de server voor een kort moment wegvalt, kán er file corruptie ontstaan

De oplossing

Voor bovenstaande (en meer) problemen is PDM in het leven geroepen. Eén van de grote voordelen van PDM is dat je met onder handen werk altijd lokaal werkt. Bij het uitchecken van een bestand, wordt deze lokaal gezet en kun je gebruikmaken van de hoge prestaties van je SSD-schijf. Voor bibliotheekonderdelen en templates wil je ook gebruik maken van je hoge prestaties op je lokale SSD-schijf. Daarom zet je deze ook lokaal. Nu kan het zijn dat wijzigingen worden gedaan én de lokale templates en bibliotheek een update moeten krijgen.

Hier is een hele mooie optie voor binnen PDM, genaamd: “Refresh cache during login”.

De voordelen van Cacherefresh

Deze zorgt ervoor dat de inhoud, in aangegeven mappen, wordt ververst en de laatst bekende versie van de server lokaal wordt geplaatst. Op die manier worden alle wijzigingen beschikbaar zodra je opnieuw inlogt.

Tijdens het uitvoeren van deze acties heeft PDM altijd wat tijd nodig om de files lokaal te kopiëren. Dit is heel erg afhankelijk van de hoeveelheid bestanden en de grootte ervan. Het kan goed dat je een paar minuten verder bent voor alles lokaal staat.

Daarnaast gaat CacheRefresh je in deze gevallen helpen om:

  • De wachttijd te verkorten
  • Specifieker om te gaan met de lokale cache
  • Acties te koppelen aan een Windows-taak op een PC

Op deze manier voer je het verversen van je cache geheugen al uit tijdens het inloggen in Windows. Zodra je dan inlogt in PDM kun je direct aan de slag met waar het echt om gaat! 

Cacherefresh: hoe werkt het?

CacheRefresh is onderdeel van myPDMtools en door de eenvoudige interface heel makkelijk in te stellen. Vanuit het toolsmenu in SOLIDWORKS PDM Professional wordt het direct gestart:

Op de pagina van CacheRefresh vind je bepaalde acties (clear local cache, get latest, check in (and keep checked out en destroy) instellen. Vervolgens wordt, op de aangegeven locatie (in dit geval C:\temp\CacheRefresh), “CacheRefresh.exe” gezet. Dit .exe bestand voert alle acties uit die in de instellingen zijn aangeven. Het voordeel hiervan is dat deze via een Windowstaak uitgevoerd kan worden.

myPDMtools is in staat om onder water in PDM in te loggen. Door deze te koppelen aan een Windows- taak, wordt Cacherefresh uitgevoerd zodra er in Windows wordt ingelogd. Het moment dat PDM start, zijn de laatste wijzigingen meteen beschikbaar.

Meer over myPDMtools

Nieuwsgierig naar alle voordelen van myPDMtools en meer over CacheRefresh? Bekijk de complete myPDMtools-pagina en kom erachter wat je allemaal kunt met deze handige tools.

Lijkt het je wat om verder te praten over myPDMtools? Neem het initiatief en vraag een gesprek aan!