<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myPDMtools DynamicList – Afhankelijke lijsten, simpeler dan ooit!

In SOLIDWORKS PDM Professional kun je met afhankelijke lijsten werken. Deze lijsten zijn te koppelen aan een SQL database. Dit is een mooie functionaliteit, omdat je op die manier alle data op één plek houdt. Een andere optie is om je lijsten binnen PDM te beheren. Ook het werken met een alias lijst is mogelijk, zie hieronder: 

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Alias lijsten zijn heel handig, maar deze worden alleen binnen SOLIDWORKS PDM Professional beheerd. Werken met een SQL database is daardoor een uitdaging. En het zou heel goed kunnen dat dit soort lijsten ook op een centrale plek op de server buiten PDM worden bijgehouden. Bij wijzigingen wordt dit niet automatisch meegenomen in PDM. In een tijd als deze (waarin data belangrijker is dan ooit) is het werken met een single source of truth een must. Aanpassingen aan de centrale aliaslijsten (naamswijzigingen et cetera) wil je daarom ook meteen beschikbaar hebben in PDM. 

Met de komst van DynamicList kun je blijven werken met een single source of truth en gebruikmaken van de aliaslijsten. Deze app is onderdeel van myPDMtools en maakt het mogelijk centraal te werken (bedrijfsbreed) met dit soort lijsten. Daarnaast kan deze tool ook kijken naar Excel, CSV of text bestanden. De tool is volledig geïntegreerd in de omgeving van SOLIDWORKS PDM Professional, wat een groot voordeel geeft aan jou als SOLIDWORKS gebruiker.  

In dit voorbeeld is binnen SQL een tabel opgezet. Hierin staan verschillende waarden en hun alias waarde:  

Afbeelding met tekst, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Hieronder kijkt DynamicList naar de zojuist genoemde SQL tabel waar een aantal waarden in staan met een alias. Vervolgens worden in DynamicList een aantal queries uitgevoerd om zo de juiste waarden weer te geven: 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op de datakaart kan een knop worden gemaakt die vervolgens DynamicList activeert: 

DynamicList

DynamicList kan gebruikmaken van Excel, CSV of text bestanden op een vergelijkbare manier. In het voorbeeld is een excel tabel opgezet met dezelfde waarden en hun alias: 

Afbeelding met tekst, schermopname, document

Automatisch gegenereerde beschrijving

Door deze in DynamicList toe te kennen, kunnen ze worden gebruikt:  

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Tip!! Je kan hier ook gebruikmaken van een locatie buiten PDM. 

Door het toevoegen van een knop op de datakaart kan, vergelijkbaar met SQL, gebruik worden gemaakt van deze DynamicList: 

 

Bekijk ook de video over DynamicList

 

Lijkt het je wat om verder te praten over myPDMtools en DynamicList? Neem het initiatief en vraag een gesprek aan! 

Blijf op de hoogte

Elke maand delen we een nieuwsbrief met alle laatste ontwikkelingen en de nieuwste blogs. Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Zorg dat je niets mist en meld je aan!