Tijdelijke SOLIDWORKS promo - actie t/m 28 juni geldig

Nieuwe oplossing in portfolio van Visiativ 3D Printing BV: Formlabs Fuse Blast pre-orders geopend

 
Per 16 januari is de Formlabs Fuse Blast toegevoegd aan het portfolio van Visiativ 3D printing. De Fuse Blast is een volledig geautomatiseerde mediastraler en polijstmachine voor SLS onderdelen. Het artikel is toegevoegd aan onze webshop
 
De Fuse Blast verlaagt de arbeids- en overheadkosten drastisch, reduceert de handmatige nabewerkingstijd met 80% en levert consistente onderdelen voor eindgebruik in slechts 15 minuten. Formlabs is toonaangevend in de SLS 3D-printindustrie, waarbij printers uit de Fuse 1-serie bijna de helft uitmaken van de wereldwijd verkochte PBF printers sinds de lancering van de Fuse 1 in 2020.
 

De Fuse Blast biedt reiniging en oppervlaktebehandeling binnen één systeem en is voorzien van een automatische trommel voor een volledig hands-off reiniging waarbij semi-gesinterd en los poeder snel wordt verwijderd, evenals een in-line ionisator die voorkomt dat stof zich opnieuw op de onderdelen nestelt om ervoor te zorgen dat onderdelen altijd volledig schoon zijn. Door lagere overheadkosten en een snellere productie mogelijk te maken, zal de Fuse Blast de nabewerking vereenvoudigen, verbeteren en stroomlijnen.

De Fuse Blast biedt 3 opties van gebruik aan:

  • Voorgeprogrammeerde automatische routines: Voorgeprogrammeerde instellingen zijn inbegrepen om giswerk te elimineren en consistente resultaten te leveren. Hoewel de meeste onderdelen kunnen worden gereinigd met de standaardinstelling, kunnen gebruikers ook de nylon 12GF-poederinstelling gebruiken om de zogenaamde Armor te verwijderen of de delicate optie voor bijvoorbeeld dunwandige onderdelen.
  • Handmatige reinigingsopties: Gebruikers kunnen kiezen voor de ergonomische handmatige straaloptie voor grotere onderdelen terwijl ze deze met beide handen vasthouden, of de handmatige straaloptie om op eenvoudige manier complexe onderdelen te reinigen die hun nauwkeurigheid dienen te behouden.
  • Fuse Blast Polishing System: Deze upgrade gaat verder dan alleen reinigen en oppervlakteafwerking, en levert gereinigde onderdelen op die ook glad, slijtvast en kleurvast zijn met een professionele semi-glanzende afwerking.

De Formlabs Fuse Blast is geoptimaliseerd voor gebruik met het Formlabs Fuse ecosysteem, maar kan ook uitstekend ingezet worden voor het mediastralen van alle SLS geprinte onderdelen.

Verscheping van de Fuse Blast zal plaatsvinden vanaf maart 2024. De polijstoptie zal in H2 gelanceerd worden en kan als add-on aangeschaft worden.