Tijdelijke SOLIDWORKS promo - actie t/m 30 juni geldig

visiativ-bg-4
SLA 3D printen voor bedrijven

SLA 3D printen

SLA, wat staat voor Stereolithografie, is een geavanceerde en uiterst nauwkeurige 3D-printtechniek die zich onderscheidt door zijn verbluffende precisie en gedetailleerde resultaten. Bij SLA 3D-printen wordt gebruik gemaakt van vloeibare harsen die reageren op een specifieke golflengte van ultraviolet (UV) licht. Met behulp van een UV-laser wordt het vloeibare hars laagje na laagje uitgehard, waardoor driedimensionale objecten met ongeëvenaarde complexiteit en fijne details worden gecreëerd. Of je nu nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van SLA 3D-printen of op zoek bent naar professioneel advies, je bent hier aan het juiste adres.

Wat is SLA ?

SLA 3D-printen, oftewel Stereolithografie, is een geavanceerde en veelgebruikte 3D-printtechnologie die buitengewoon indrukwekkende resultaten oplevert. Deze innovatieve techniek stelt ontwerpers, ingenieurs en makers in staat om complexe driedimensionale objecten te creëren met een ongeëvenaarde precisie en verbluffende details.

Maar, hoe werkt SLA 3D printen? Het SLA 3D printen begint met een digitaal 3D-model van het gewenste object. Dit model wordt vervolgens omgezet in dunne, horizontale laagjes door gespecialiseerde slicer-software. Deze laagjes fungeren als een soort bouwplan voor de 3D-printer, de zogenaamde G-code.

Tijdens het printen wordt een vat gevuld met vloeibare fotopolymeerhars, een materiaal dat reageert op ultraviolet (UV) licht. Een bouwplatform wordt langzaam in de hars verlaagd en een UV-laser scant de eerste laag van het 3D-model, waarbij de hars op de juiste plekken wordt uitgehard.

Zodra de eerste laag is voltooid, wordt het bouwplatform iets verlaagd, en het proces herhaalt zich voor elke laag, totdat het volledige object is opgebouwd. Na het SLA 3D printen wordt het object uit de bouwkamer gehaald en gereinigd om overtollige hars te verwijderen.

Form 3 plus en Form 3B plus -1
Van SLA 3D printers tot aan de juiste resins

Welke 3D printmaterialen bij SLA?

Bij Visiativ vind jij een groot aanbod met diverse SLA Formlabs resins die aansluiten bij verschillende behoeften en toepassingen. Voor wie op zoek is naar verfijnde details in conceptmodellen, hebben we de Standard en Color resins. Deze resins zijn speciaal ontwikkeld om jouw complexe ontwerpen tot leven te brengen met verbluffende helderheid en precisie.

Voor engineers en productiedoeleinden bieden wij onze engineering resins, die uitstekende prestaties leveren en perfect zijn voor functionele onderdelen.

Voor juweliers vormen onze castable resins de ideale keuze, waarmee je de volgende stap kunt zetten in precisie-gietwerk.

En speciaal voor tandartsen hebben we de dental resin. Deze kunsthars stelt je in staat om snel patronen, modellen en prothesen te printen voor tandheelkundige toepassingen.

Onze Formlabs-resins zijn van hoogwaardige kwaliteit en bieden ongeëvenaarde mogelijkheden voor jouw 3D-printprojecten. Je vindt alle Formlabs-resins in onze webshop.

Ervaren 3D-experts

Bij Visiativ kun je rekenen op...

 • Advies op maat

  Onze experts helpen je met de beste oplossing voor je toepassing en wensen.
 • Bewezen expertise

  Onze experts zijn gecertificeerd door Ultimaker, Formlabs en Desktop Metal.
 • Helpdesk

  Onze helpdesk helpt je adequaat, zodat je zo snel mogelijk terug op schema ligt.
SLS 3D printen - eindeloze mogelijkheden

Professionele & industriële SLA toepassingen

SLA 3D printen is geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder:

 1. Prototyping voor designers en ingenieurs

Voor designers en ingenieurs is SLA 3D printen een onmisbare tool geworden bij het maken van prototypes. Met zijn ongeëvenaarde precisie kunnen complexe geometrieën en gedetailleerde modellen eenvoudig worden geproduceerd. Het stelt professionals in staat om hun concepten te visualiseren, functionaliteit te testen en iteratieve ontwerpprocessen te versnellen. Van architectonische modellen tot mechanische componenten, SLA prototyping is de sleutel tot het verwezenlijken van baanbrekende ideeën.

 1. Functionele onderdelen en productiedoeleinden

In de industriële sector biedt SLA 3D printen de mogelijkheid om functionele onderdelen te produceren die aan strenge eisen moeten voldoen. De duurzame en hoogwaardige harsen maken het mogelijk om componenten te vervaardigen die bestand zijn tegen mechanische belastingen, chemische blootstelling en hoge temperaturen. Deze mogelijkheid tot functionele prototyping, custom tooling en productie maakt SLA uitermate geschikt voor snelle fabricage van afgewerkte onderdelen, waardoor de doorlooptijden in productieprocessen worden verkort.

 1. Tandheelkundige en medische toepassingen

SLA 3D printen heeft ook zijn weg gevonden naar de tandheelkundige en medische industrie. Dankzij de biocompatibele resins kan het worden gebruikt voor het maken van aangepaste tandheelkundige hulpmiddelen, zoals kronen, bruggen en aligners. Het biedt tandartsen en medische professionals de mogelijkheid om patiëntspecifieke oplossingen te creëren die perfect aansluiten op individuele behoeften. Dit verhoogt niet alleen de nauwkeurigheid van de behandelingen, maar ook het comfort en de tevredenheid van de patiënten.

 1. Juwelen- en Gietindustrie

Voor de juwelen- en gietindustrie heeft SLA 3D printen een revolutie teweeggebracht in het productieproces. Met de castable resins kunnen gedetailleerde en complexe sieradenmodellen worden vervaardigd die perfect geschikt zijn voor het gieten van edelmetalen. Dit levert niet alleen verfijnde ontwerpen op, maar vermindert ook handmatige arbeid en materiaalverspilling. Het resultaat is een efficiënter en kosteneffectiever productieproces voor de juwelenbranche.

formlabs-automation-ecosystem
6 voordelen van SLA 3D printen op een rij

Waarom kiezen voor de SLA 3D print methode?

Een van de grootste voordelen van SLA 3D printen is de verbluffende precisie en het detailniveau dat het kan bereiken. De technologie maakt gebruik van laser- of UV-licht om harslagen nauwkeurig te verharden, wat resulteert in haarscherpe details en vloeiende oppervlakken. Of het nu gaat om ingewikkelde ontwerpen, fijne structuren of complexe geometrieën, SLA 3D printen levert keer op keer ongeëvenaarde nauwkeurigheid.

SLA 3D printen biedt een uitgebreid scala aan materialen die voldoen aan uiteenlopende behoeften en toepassingen. Of je nu op zoek bent naar sterke en duurzame kunstharsen voor functionele onderdelen, biocompatibele harsen voor medische toepassingen, of castable resins voor juwelenproductie, SLA kan het allemaal aan. Deze diversiteit aan materialen maakt het een flexibele keuze voor verschillende industrieën en projecten.

Met SLA 3D printen kunnen ontwerpers en ingenieurs snel prototypes maken en iteratieve ontwerpprocessen versnellen. De mogelijkheid om conceptmodellen in korte tijd te produceren, stelt bedrijven in staat om sneller beslissingen te nemen en hun productontwikkeling te optimaliseren. Dit verkort de doorlooptijden van projecten aanzienlijk en versnelt de tijd tot marktintroductie.

Ondanks de indrukwekkende precisie en kwaliteit, kan SLA 3D printen kosteneffectief zijn, vooral voor kleine productieruns en gepersonaliseerde producten. Het minimaliseert verspilling van materialen en vereist geen dure mallen of gereedschappen voor productie. Dit resulteert in lagere productiekosten en een hogere efficiëntie in vergelijking met traditionele productiemethoden.

SLA 3D printen stelt ontwerpers in staat om hun creativiteit de vrije loop te laten. Het maakt het mogelijk om complexe geometrieën en organische vormen te realiseren die anders moeilijk te fabriceren zouden zijn. Dit opent de deur naar grenzeloze mogelijkheden voor innovatieve ontwerpen en baanbrekende producten.

Optimized_For_Web_JPEG-Formlabs BioMed Resins 2022_033

Oppervlaktebehandelingen voor SLA

Onderdelen die met de SLA methode geprint zijn kunnen op diverse manieren nabewerkt worden. Naast standaard verf(lak) processen, is het ook mogelijk om onderdelen keramisch te coaten voor betere duurzaamheid of een andere kleur. Ook is het mogelijk om bij gespecialiseerde bedrijven de onderdelen te laten voorzien van een metalen coating.

SLA vs FDM

FDM is een andere populaire 3D-printtechnologie waarbij een thermoplastisch filament wordt gebruikt. Het filament wordt verwarmd en laagje voor laagje op het printbed afgezet, waarbij het geleidelijk afkoelt en stolt. FDM-printers zijn betaalbaar, gebruiksvriendelijk en geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Ze worden vaak gebruikt voor functionele prototypes, gereedschappen, en huishoudelijke objecten. Het oppervlak van FDM-geprinte objecten is wat ruwer in vergelijking met SLA, maar FDM blinkt uit in lage kosten en duurzaamheid.

Het belangrijkste verschil tussen SLA en FDM ligt in de printtechnologie en de materialen die worden gebruikt. SLA produceert hoogwaardige, gedetailleerde objecten met een glad oppervlak, terwijl FDM sterke, functionele onderdelen kan maken tegen lagere kosten. Bij het kiezen tussen SLA en FDM is het van cruciaal belang om rekening te houden met jouw specifieke behoeften en toepassingen. Onze experts bij Visiativ staan klaar om je te adviseren over de beste 3D-printoplossing voor jouw project, ongeacht de complexiteit of het beoogde gebruik.

Formlabs Form 3BL
Ervaar het nu zelf

Kom langs op onze demomiddag

Ben je benieuwd naar de toepassingen van SLS 3D printen? Tijdens een persoonlijke afspraak in onze showroom laten wij je zien hoe jij 3D printen optimaal kunt inzetten voor jouw applicatie(s). Geheel vrijblijvend.

Showroom-demomiddag-3d-prints (1)
Jouw go-to partner voor 3D printing

Wat vinden onze klanten?

 • Visiativ
  Eric Johnson
  Centerline (Windsor) Limited
  "We hebben tooling gerelateerde problemen en herwerk tot 90% verminderd en de programmeertijd op de vloer tot 75% verminderd – en daardoor leveren we op tijd en binnen het budget."
 • Visiativ
  CEO
  Europese line builder voor bakkerijen
  "Toen we een project van meerdere miljoenen moesten opleveren bij de klant, kwamen we er achter dat de machines niet in het gebouw paste, met vertragingen en boetes tot gevolg. Door gebruik te maken...
 • Visiativ
  CEO
  Kobelco Construction Machinery
  "De adoptie van de 3D virtuele assemblage door Kobelco bouwmachines zorgde voor een vermindering van ontwerptijd van 60% en backoffice-activiteiten met 50%"
Haal het meest uit SLA 3D printen met Visiativ

Waarom SLA 3D printen via Visiativ?

 • Training

  Door onze vakkundige trainingen, haal je het beste resultaat uit jouw 3D printer(s).
 • Helpdesk

  Onze telefonische helpdesk helpt je adequaat, zodat je zo snel mogelijk terug op schema ligt.

 • 3D printservice

  Laat razendsnel en in de hoogste kwaliteit jouw model door ons 3D printen.

 • Implementatie

  Ervaren en gecertificeerde experts installeren en trainen bij jou op locatie.
 • Webinars & seminars

  Tijdens onze webinars en seminars leer je alles over nieuwe technologieën, materialen en toepassingen.
 • Service

  Onze specialisten staan tot je beschikking voor snelle assistentie bij gebruik en vragen.

SLA 3D printen met Visiativ

Bij Visiativ helpen we iedere dag bedrijven met innoveren. Door actief met je mee te denken, vinden we de beste oplossing die aansluit op jouw wensen en toepassingsgebieden. Na de verkoop of installatie van je 3D printer(s), gaat onze dienstverlening verder en staan onze 3D printing-experts bij vragen, problemen of storingen voor je klaar! Daarnaast leveren wij servicepakketten, waardoor je 3D printer optimaal blijft functioneren en eventuele downtijd wordt geminimaliseerd.

Vraag vrijblijvend informatie aan