3DEXPERIENCE | 2 min Leestijd

Bouygues Construction kiest voor het 3DEXPERIENCE Platform

Richard Katerberg
04-01-22

Gestroomlijnde besluitvorming, minder verspilling, verbeterde kwaliteit en de mogelijkheid om steeds complexere projecten aan te kunnen. En dat wereldwijd! Dit zijn de belangrijkste redenen waarom het bouwbedrijf Bouygues het 3DEXPERIENCE-platform uitrolt naar alle locaties waar ze actief zijn. In deze blog lees je - én beleef je in de video's - waarom deze multinational de stap naar 3DEXPERIENCE maakt en wat digitale transformatie hen precies brengt.

Uitdaging

Bouygues Construction is een wereldspeler in de bouw met vestigingen in 60 landen. Het Franse bedrijf ontwerpt, bouwt en exploiteert bouw-, infrastructuur- en industriële projecten. Hun uitdaging is om de bouwsector opnieuw uit te vinden en efficiënter en duurzamer te maken. Om dit te laten slagen, zocht het bedrijf naar een betrouwbare technologiepartner. In 3DEXPERIENCE van Dassault Systèmes zien zij een toonaangevend platform om hun processen te digitaliseren, het delen van kennis in de waardeketen te verbeteren en het potentieel van virtual twins te verkennen.

In onderstaande video legt Guilhem Bourgoin, Head of Operations bij Bouygues Construction, uit waarom volgens het bedrijf de mens centraal staat in wat zij de 'nieuwe generatie van constructie' noemen: 

 

Zoals je in de video ziet, is het managen van enorme hoeveelheden data cruciaal voor het succes van ambitieuze bouwprojecten. Het 3DEXPERIENCE-platform tilt dit naar een hoger niveau. Alle data staat gecentraliseerd voor een zo goed mogelijke samenwerking. Zo voorkomt Bouygues Contruction dat er belangrijke informatie mist die het gehele project in gevaar brengt. 

Oplossing

Samen met Dassault Systèmes werkt Bouygues Construction aan een digitale transformatie om de productiviteit van bouwprojecten te verbeteren. Bijvoorbeeld door het adopteren van op 3D-modellen gebaseerde werkprincipes. Elke interface tussen alle disciplines wordt vanaf het begin van ieder project in een virtuele omgeving gedefinieerd, met behulp van de Integrated Built Environment en Building Design for Fabrication-industrieoplossingen op het 3DEXPERIENCE-platform in de cloud.

Voordelen

Door te werken in een geïntegreerde samenwerkingsomgeving met één enkele bron van bruikbare gegevens, is iedereen, van management tot werfmedewerkers, in staat om effectiever te communiceren en de inzichten te verkrijgen die ze nodig hebben om productief te werken - in elke fase van een project. Zo is Bouygues Construction dankzij de uitrol van het 3DEXPERIENCE-platform niet enkel toekomstbestendig, maar een uitdager van de gehele industrie.

 

In bovenstaande video spreekt Frédéric Gal, Program Director of Business Transformation bij Bouygues Construction, over de impact van het 3DEXPERIENCE-platform op het bedrijf. Hij vat het belang in zijn eigen woorden samen: 

“Het 3DEXPERIENCE-platform brengt alle belanghebbenden samen rond één enkele waarheid. Dit betekent dat alle data die betrekking hebben op een bouwproject – van de ontwerpfase tot de uitvoeringsfase, tot de exploitatie- en onderhoudsfase van het gebouw – in het platform komen te staan.”

 

Bouygues Construction

Over Bouygues Construction
bouygues construction logo

Als een verantwoordelijke leider in duurzaam bouwen, ziet Bouygues Construction innovatie als de belangrijkste bron van toegevoegde waarde: dit is "gedeelde innovatie" die zijn klanten ten goede komt en tegelijkertijd de productiviteit en de arbeidsomstandigheden van meer dan 58.700 medewerkers verbetert.