<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Introductie tot Visiativ PLM

Hoe gaat het met je? En met je nieuwe project?

Twee soms lastige vragen. De eerste omdat je persoonlijke zaken niet voor iedereen wil blootleggen. De tweede omdat je geen middelen vindt om een duidelijke stand van zaken te krijgen. In dit blog ga ik dieper in op die tweede vraag.

Ik ben Kurt Ponjaert en werk ruim 20 jaar als consultant voor Visiativ, destijds onder de naam Design Solutions. Mijn ervaring zit voornamelijk rond 3D engineering databeheer en datastromen en startte rond 1996.

Naast het vervullen van de wensen van klanten met een PDM* oplossing, groeit de behoefte om het bredere proces efficiënter te plannen en op te volgen. Wat gebeurt er met de data en de producten na de engineeringsfase? Wat kan er voorafgaand, tijdens en naast het engineeringsproces al in gang gezet worden? Hoe kunnen we dit alles aanpakken? Met een PLM** oplossing!

Als je daarvoor graag een software wil waarbij je alles in eigen beheer kan houden en die naast de standaardfunctionaliteit onbegrensde mogelijkheden biedt om zaken op maat in te richten, dan is Visiativ PLM het antwoord. Visiativ biedt reeds tientallen jaren PLM oplossingen en die zijn nu onder de nieuwe naam Visiativ PLM beschikbaar. Dit eerste artikel beperkt zich tot een korte voorstelling. In volgende posts ga ik dieper in op specifieke onderwerpen.

Visiativ PLM Homepage

Wat heeft Visiativ PLM te bieden?

  • Inrichting van het systeem op eigen infrastructuur. Klant bepaalt zelf de mate van virtualisatie of cloud oplossingen.
  • Volledig functionele web gebaseerde interface naast de desktop toepassing.
  • Volledig pakket met alle functionaliteit. Je bepaalt zelf wat je stapsgewijs Bij uitbreiding geen extra’s: alles is vervat in één betaalbaar pakket.
  • Definitie van eigen ‘classes’ = structuren, objecten en kenmerken op maat van het bedrijf en specifieke data.
  • PDM functies of verenigbaar met bestaand PDM systeem.
  • Project- en productstructuur: volledig op voorhand in te richten. Verschillende herbruikbare templates in te stellen afhankelijk van de aard van het project of product.
  • Projectbeheer: planning, opvolging, status, taakbeheer en taakverdeling direct gelinkt aan de data en teams.
  • Uitwisseling van data met externe systemen zoals CRM, ERP met functionaliteit voor BOM beheer: Engineering BOM x Manufacturing BOM x Purchase BOM x …
  • Opvolging van productie, service tot recycling.
  • Bijstand van ervaren Visiativ consultants bij het inrichten en aanleren van de software.

PLM desktop Preview

PLM Desktop preview

Visiativ PLM

=

voorbereiden x plannen x uitwerken x opvolgen x bijsturen x herwerken x communiceren

=

efficiëntie

 

*   PDM = Product Data Management = beheert gegevens over het product
** PLM = Product Lifecycle Management = beheert het hele leven van je product

Wil je verder praten over Visiativ PLM?

We helpen je graag verder bij jouw speurtocht naar de geschikte oplossing. Neem gerust contact met ons op.