<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myCADtools SheetMetalManufacturing: Automatiseren van SheetMetal exports

Afbeelding1


Het is nogal een uitdaging om projecten met veel plaatwerk onderdelen van verschillende diktes slim te exporteren. Ga je ze allemaal handmatig sorteren? Dat moet handiger kunnen!

In SOLIDWORKS is het standaard niet mogelijk om in een batch flat pattern exports te genereren. Nu helpt de SOLIDWORKS task scheduler hier enigszins bij, maar de flat patterns moeten dan al op de tekening staan. Daarnaast is de Task Scheduler niet beschikbaar voor SOLIDWORKS Standard. Al snel concludeer je dat er altijd veel handmatig werk bij komt kijken.

Automatiseren zonder programmeren

Hoe mooi zou het zijn om deze flat pattern exports automatisch te kunnen doen?

Binnen myCADtools lost SheetMetalManufacturing dit voor je op. Door een sortering aan te brengen, exporteer je dezelfde plaatdiktes in één bestand.

In het voorbeeld hieronder is binnen SheetMetalManufacturing één file gekozen:

Afbeelding2

Voeg properties (1) toe. Met Manage columns (2) exporteer je deze gegevens mee naar de uiteindelijke DXF. Dit kan handige informatie zijn voor een productieafdeling.

Onder de Options-tab vind je de centrale instellingen voor de locatie van de export:

Afbeelding3

Net als in BatchConverter bouw je de file name op met bouwblokken. Zie het als lego! Als je properties selecteert, neem je de waardevolle informatie mee in de export:

Afbeelding4

Met specifieke export opties kies je een export format (1). Breng eventueel een sortering aan op basis van plaatdikte of materiaal (2):

Afbeelding5

Wil je een overzicht van alle voordelen van SheetMetalManufacturing? Dat kan! Deze vind je hier:

Afbeelding6

Bekijk ook de video over SheetMetalManufacturing:

 

Lijkt het je wat om verder te praten over myCADtools en SheetMetalManufacturing? Neem het initiatief en vraag een gesprek aan! 

Blijf op de hoogte

Elke maand delen we een nieuwsbrief met alle laatste ontwikkelingen en de nieuwste blogs. Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Zorg dat je niets mist en meld je aan!