<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Optimaliseer je Weldment Cutlist to the max in myCADtools

CuttingOptimizationEen nieuw project is afgerond en bevat veel weldments. Welke profielen moeten nu uit welke lengte gehaald worden? Oeiik heb ook nog verschillende profielen. Moet ik dit nu allemaal handmatig berekenen en sorteren? Kan dit niet handiger?

Dit zijn vragen die mij regelmatig te binnen schieten tijdens het werken met weldments. In SOLIDWORKS is het standaard niet mogelijk om dit te automatiseren. Daardoor levert dit altijd veel administratief werk op.

Maximaliseer je productiviteit 

Hoe mooi zou het zijn om dit automatisch te kunnen berekenen op basis van standaardlengtes 

Binnen myCADtools lost CuttingOptimization dit voor je op. Met slimme rekentools op de achtergrond stelt CuttingOptimization eenvoudig en super snel vast welke lengtes je het beste kan kiezen.

Deze oplossing levert bedrijven veel tijd en tot wel duizenden euro's besparing op! Dus hoe gaat dat nu in zijn werk? Dat leggen we je graag uit in de rest van deze blog.  

Met standaard functionaliteit (1) uit onderstaande afbeelding, in CuttingOptimization, selecteer je eenvoudig het huidige SOLIDWORKS document: 

Afbeelding1

CuttingOptimization haalt vervolgens automatisch alle weldment cutlist gegevens op. Deze worden gebruikt in het uiteindelijke overzicht en voor de berekening van de zaaglengtes. 

Met een instelling geef je een vaste stocklengte aan (1) of laat je deze bepalen door de profielen (2):  

Afbeelding2

Zelfs de verschillende profielvormen worden opgehaald in het overzicht, zoals hieronder Square tube: 

Afbeelding3

En bijvoorbeeld U profile: 

Afbeelding4

Met de keuze voor Define by profiles (1) maak je een analyse (2) voor de optimale lengte per profiel:

Afbeelding5 

Met één druk op “Report” genereer je een uitgebreid rapport op basis van de instellingen en de geselecteerde SOLIDWORKS file. Onderdeel van het rapport is een overzicht, per profiel, van alle snedes:  

Report

Naast het besparen van tijd, brengt CuttingOptimization meerdere voordelen met zich mee. Een overzicht daarvan vind je hier:

Afbeelding7

Bekijk ook de video over CuttingOptimization:

 

Lijkt het je wat om verder te praten over myCADtools en CuttingOptimization? Neem het initiatief en vraag een gesprek aan!