<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Optimaliseer medische apparaten in de virtuele wereld met Engineered to Cure.

Naarmate de bevolking ouder wordt en de wetenschap vooruitgaat, neemt de vraag naar medische apparaten toe. Deze groeiende vraag en technische mogelijkheden bieden niet alleen kansen voor verdere ontwikkeling, maar brengen ook uitdagingen met zich mee.

 

Hoe zorgen we ervoor dat apparaten niet alleen veilig en effectief zijn, maar dat patiënten er ook een optimale ervaring mee hebben? Hier houden medische ontwerpers en ingenieurs zich dagelijks mee bezig. In deze blog ga ik het niet alleen met je hebben over deze uitdaging, maar vooral ook over een oplossing: Engineered To Cure

 

Stel je eens voor...

Wat als medische ontwerpers en ingenieurs binnen een virtuele omgeving konden experimenteren met (meerdere) veelbelovende ontwerpen? Door realistische situaties digitaal na te bootsen worden zij minder afhankelijk van kostbare en tijdrovende fysieke tests op dieren of mensen.

Wat als deze virtuele omgeving ook nog eens zou helpen bij het valideren van ontwerpen, terwijl tegelijkertijd voldaan wordt aan de naleving van certificeringen en zakelijke doelstellingen? Dit zou een enorme stap voorwaarts zijn.

Kort samengevat integreert Engineered To Cure het volledige proces van productontwikkeling en certificering, met volledige zichtbaarheid en traceerbaarheid.

engineered-to-cure-dassault-systemes-1-e1611615885835-1024x635


Sneller en foutloos innoveren

Binnen het 3DEXPERIENCE-platform, maakt deze op data gebaseerde, modelgestuurde engineeringbenadering het mogelijk voor teams om systematisch samen te werken aan het ontwerpen van betrouwbare, veilige en gepersonaliseerde medische apparaten.

Krachtige modellerings- en simulatiemogelijkheden, waaronder 3D-ontwerp, systeemtechniek, multiphysica-simulaties en virtuele menselijke modellering, openen nieuwe mogelijkheden voor innovatie en zorgen voor een naadloze naleving van regelgeving, terwijl ook de ontwikkelingskosten en time-to-market worden verminderd. Meerdere teams kunnen eenvoudig ideeën testen, ongeacht hun discipline. Het resultaat zijn veiligere, beter presterende en meer verbonden apparaten.

Dassault Systèmes beschrijft in hun whitepaper wat een virtual twin organisaties in de discrete productie meetbaar oplevert, zoals:

 • Een verbetering van 34% in de productkwaliteit
 • Een verlaging van 30% in de productiekosten
 • Een vermindering van 28% in ongeplande stilstand
 • Een toename van 25% in de doorvoer

 

Voordelen van een nieuwe innovatie-ervaring

Het groeiende aantal mensen wereldwijd dat te maken krijgt met chronische ziekten vraagt om innovatieve oplossingen. Met Engineered To Cure krijgen ontwerpers en ingenieurs een nieuwe mogelijkheid om snel variabiliteit van medische apparaten en patiënten te verkennen, met als doel de prestaties van de apparaten te optimaliseren voor individuen en populaties.

Hierdoor kunnen teams beter omgaan met uitdagingen wanneer deze zich voordoen en uiteindelijk bijdragen aan meer gepersonaliseerde behandelingen om de ervaring van patiënten en behandelingsresultaten te verbeteren.

 

Verbeter de manier waarop nieuwe medische apparaten aan nog onvervulde behoeften van patiënten voldoen:

 • Vergroot de innovatiecapaciteit en het succespercentage door gezamenlijk gebruik van gevalideerde modellen en methoden
 • Valideer virtueel de mechanische prestaties van apparaten en of zij voldoen aan veiligheidsnormen en voorschriften
 • Beoordeel de prestaties en veiligheid van smart & connected medische apparaten
 • Verken snel de variabiliteit van apparaten en patiënten om de prestaties van apparaten te optimaliseren voor individuen en populaties.

Verminder kosten en tijd voor de ontwikkeling van nieuwe producten:

 • Implementeer volledig geïntegreerde, gestandaardiseerde en op simulatie gebaseerde ontwerpprocessen en -methoden. Democratiseer ze voor een brede groep gebruikers.
 • Plan en voer een optimale strategie uit voor verificatie en validatie van apparaatprestaties
 • Ontwikkel en handhaaf automatisch volledige traceerbaarheid en verdedigbaarheid van eisen tot certificering
 • Minimaliseer de behoefte aan proefbank-, dier- en menselijke tests

Verbeter de ervaring van patiënten en behandelingsresultaten:

 • Beoordeel de veiligheid en doeltreffendheid van apparaten in een realistische, virtuele omgeving 
 • Ontwikkel gevalideerde gepersonaliseerde en populatie menselijke modellen
 • Mogelijkheid tot vroegtijdige virtuele evaluatie van de ervaring van patiënten, zorgverleners en behandelaars
 • Implementeer een systematische aanpak voor het ontwerpen van robuuste, veilige en gepersonaliseerde medische apparaten.

 

Verder lezen?

Dassault Systèmes heeft verschillende materialen ontworpen om je meer informatie te bieden over innovatie op het gebied van medische apparaten ontwerpen. Download de brochure voor Engineered to Cure, of volg dit on-demand webinar.