Tijdelijke SOLIDWORKS promo - actie t/m 28 juni geldig

Design Solutions BV wordt Visiativ Benelux 

Tijdens de Innovatiedag op de High Tech Campus in Eindhoven deelden we zoals gebruikelijk alle nieuwe features van SOLIDWORKS 2023, tips & tricks en een pak inspiratie voor de toekomst. Maar op 3 november kondigde onze directeur Arnaud Kooij nóg iets bijzonders aan … Begin 2023 krijgen Design Solutions en zusterbedrijf Layertec een nieuwe naam: Visiativ. 

Het organiseren van ons jaarlijkse SOLIDOWORKS release evenement is voor ons altijd een feest! Na twee online edities in 2020 en 2021 vanwege de corona pandemie konden we dit jaar onze klanten eindelijk weer eens in levende lijve ontmoeten. We kijken terug op een waardevolle dag met een mooie opkomst. Als vanouds genoten we van de enthousiaste deelnemers, de inspirerende sprekers en de innovatieve vooruitzichten die we voor onze klanten mogelijk kunnen maken.. 

De introductie van de toekomst
Ieder jaar trapt Arnaud Kooij, oprichter van Design Solutions de Innovatiedag af met een korte toespraak waarin hij terugkijkt op het voorbije jaar en uiteraard vooruit blikt. Zo kondigde hij aan dat Design Solutions begin 2023 de naam en uitstraling van ons Franse moederbedrijf overneemt. De planning is om op 1 februari als Visiativ verder te gaan en onze vernieuwde visiativ.nl en visiativ.be websites te lanceren.  

Partner voor Digitale Transformatie
Naast een andere naam en merkbeleving, zal ook de positionering van Design Solutions veranderen. Nog meer dan voorheen hebben we de ambitie om een partner te zijn voor onze klanten, specifiek als het gaat over de Digitale Transformatie. We zijn al lang niet meer enkel leverancier van SOLIDWORKS 3D CAD.  

We ondersteunen steeds meer bedrijven met oplossingen voor data management, design automation en Configure-Price-Quote. Daarnaast groeit het aantal aanvragen voor audits om te achterhalen hoe de engineeringketen kostefficiënter gemaakt kan worden. Als Visiativ gaan we de komende jaren nóg meer inzetten op dit type projecten.  

Visiativ Eigen Oplossingen
Naast groeien in projectmatige ondersteuning, zullen we het eigen Visiativ Innovation Platform gaan introduceren in de Benelux. Dit is een breed scala aan geïntegreerde, schaalbare en kosteneffectieve software en cloudoplossingen voor uiteenlopende sectoren. De focus voor 2023 ligt daarbij op de spare parts en service oplossingen, die aansluiten bij ons klantenbestand. De jaren daarna zullen we dit gamma stapsgewijs uitbreiden.  

SOLIDWORKS release presentatie
Uiteraard stond de Innovatiedag vooral in het teken van SOLIDWORKS 2023. Onze vertrouwde Berry nam dit keer weer de ‘What’s New’ presentatie voor zijn rekening. De nieuwe features en verbeteringen lokten positieve reacties uit van het publiek. Dat belooft veel creatieve innovatieslagen in het nieuwe jaar. Heb je de presentatie gemist? Geen probleem, je kunt haar hier nog eens terugkijken. 

Volgende editie myCAD Day
We hebben de innovatiedag zoals gebruikelijk afgesloten met een gezellig netwerkborrel. Dat zal de komende jaren niet veranderen. Waarschijnlijk zal ons SOLIDWORKS release event in 2023 wel een nieuwe naam krijgen: myCAD Day, net als de gelijkaardige evenementen van Visiativ in Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Marokko. Niet alleen onze SOLIDWORKS klanten zijn dan welkom, maar ook de CATIA gebruikers en geïnteresseerde 3D printing relaties. Nóg meer mogelijkheden om kennis op te doen en te netwerken dus! Alvast tot volgend jaar.