Tijdelijke SOLIDWORKS promo - actie t/m 30 juni geldig

visiativ-bg-4
SLS 3D printen voor bedrijven

SLS 3D printen

Wil je profiteren van de grenzeloze mogelijkheden van SLS 3D printen? Bij Visiativ ben je aan het juiste adres! Ontdek hoe deze geavanceerde technologie jouw productie en prototyping business laat groeien. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende ROI-berekening.

Wat is SLS - Selective Laser Sintering?

SLS, oftewel Selective Laser Sintering, is een geavanceerde Additive Manufacturing-technologie die gebruik maakt van een krachtige laser om kunststoffen in poedervorm te verhitten en te versmelten. Door laag voor laag het poeder te behandelen, wordt een 3D geprint onderdeel opgebouwd, waarbij het overige, losse poeder als ondersteuning fungeert. SLS is vooral populair vanwege de efficiëntie, lage kosten en de mogelijkheid om complexe geometrieën te realiseren, die voorheen onbereikbaar waren met traditionele productiemethoden of zelfs andere 3D printtechnieken.

Header-Fuse-1-640px-1
Van SLS 3D printers tot aan de juiste resins

Welke 3D printmaterialen bij SLS 3D printen?

Bij SLS 3D printen biedt Visiativ 3D Printing een assortiment aan hoogwaardige polyamides van Formlabs voor verschillende toepassingen. Naast Nylon 11 en Nylon 12 ook de composieten Nylon 11 CF (koolstofvezel gevuld), Nylon 12 GF (glasvezel gevuld) en het flexibele TPU 95A materiaal. In de toekomst volgen meer materialen. Enkele materialen vereisen het gebruik van de Fuse 1+ en stikstof. Neem contact op met Visiativ voor hulp bij de keuze van het juiste materiaal.

SLS 3D printen - eindeloze mogelijkheden

Professionele en industriële SLS toepassingen

De toepassingsmogelijkheden met Formlabs SLS 3D printen zijn eindeloos. Zo is de Fuse 1 3D printer perfect geschikt voor verschillende industrieën en toepassingen. Van functionele prototyping tot complexe mechanische onderdelen en samenstellingen, de Fuse 1 levert ongeëvenaarde precisie en duurzaamheid. Daarnaast is hij ideaal voor het creëren van op maat gemaakte productie-onderdelen en productie in kleine- en middelgrote series. Ook in de medische sector is de Fuse 1+ een waardevol hulpmiddel voor het vervaardigen van gepersonaliseerde medische hulpmiddelen.

Oppervlaktebehandelingen voor SLS

Oppervlaktebehandelingen voor SLS 3D-geprinte onderdelen zijn essentieel om de finishing touch te geven aan het eindproduct. Hoewel SLS 3D printen een indrukwekkende precisie en duurzaamheid biedt, kunnen nabewerkingen de esthetiek, functionaliteit en prestaties van de onderdelen verder verbeteren. Je kunt hierbij denken aan lakken, keramisch coaten of mediastralen. Het kiezen van de juiste oppervlaktebehandeling hangt af van de beoogde toepassing van het SLS 3D-geprinte onderdeel. Onze 3D printing experts geven je graag advies voor jouw toepassing.

Formlabs-Fuse-1-inside-open-specs
6 voordelen van SLS 3D printen op een rij

Waarom kiezen voor de SLS 3D print methode?

Maar waarom is SLS 3D printen een goede productiemthode? Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor de SLS (Selective Laser Sintering) 3D-printmethode:

 1. SLS 3D-printen maakt gebruik van poederachtige materialen, zoals nylon en thermoplasten, waardoor het mogelijk is om een breed scala aan materialen te gebruiken voor diverse toepassingen. Dit maakt het geschikt voor het produceren van functionele onderdelen, complexe geometrieën en prototypes met diverse eigenschappen.
 2. In tegenstelling tot andere 3D-printtechnieken, heeft SLS geen ondersteunende structuren nodig tijdens het printproces. Het gebruikte poeder fungeert als een natuurlijke ondersteuning, waardoor het mogelijk is om ingewikkelde ontwerpen en complexe structuren te printen zonder extra handelingen of post-processing.
 3. SLS 3D-printen is een snel proces, waarbij het mogelijk is om meerdere onderdelen tegelijkertijd te produceren, wat resulteert in een kortere doorlooptijd voor prototyping en productie. Dit maakt het ideaal voor bedrijven die snelheid en efficiëntie in hun productieproces wensen.
 4. SLS-onderdelen hebben een hoge mate van sterkte en duurzaamheid. Hierdoor zijn ze geschikt voor functionele onderdelen en toepassingen waarbij stevigheid en mechanische eigenschappen van groot belang zijn. Tevens zijn SLS materialen UV-stabiel en bestand tegen verhoogde temperaturen.
 5. SLS 3D-printen biedt ontwerpers en ingenieurs de vrijheid om complexe geometrieën te creëren die anders moeilijk of onmogelijk te produceren zouden zijn met traditionele fabricagetechnieken. Dit opent de deur naar innovatieve ontwerpen en creatieve mogelijkheden.
 6. Bij SLS wordt het overtollige poeder hergebruikt, waardoor er minder verspilling van materialen is in vergelijking met andere 3D-printtechnieken. Dit maakt het een duurzame optie voor productie en draagt bij aan milieubewuste productieprocessen en verlaagt de kosten per onderdeel.
Nieuwsbrief mei 2023 - 3DP roi formlabs fuse 1 no brainer
Ervaren 3D-experts

Bij Visiativ kun je rekenen op...

 • Advies op maat

  Onze experts helpen je met de beste oplossing voor je toepassing en wensen.
 • Bewezen expertise

  Onze experts zijn gecertificeerd door Ultimaker, Formlabs en Desktop Metal.
 • Helpdesk

  Onze helpdesk helpt je adequaat, zodat je zo snel mogelijk terug op schema ligt.
Ervaar het nu zelf

Kom langs op onze demomiddag

Ben je benieuwd naar de toepassingen van SLS 3D printen? Tijdens een persoonlijke afspraak in onze showroom laten wij je zien hoe jij 3D printen optimaal kunt inzetten voor jouw applicatie(s). Geheel vrijblijvend.

Showroom-demomiddag-3d-prints (1)
Jouw go-to partner voor 3D printing

Wat vinden onze klanten?

 • Visiativ
  Eric Johnson
  Centerline (Windsor) Limited
  "We hebben tooling gerelateerde problemen en herwerk tot 90% verminderd en de programmeertijd op de vloer tot 75% verminderd – en daardoor leveren we op tijd en binnen het budget."
 • Visiativ
  CEO
  Europese line builder voor bakkerijen
  "Toen we een project van meerdere miljoenen moesten opleveren bij de klant, kwamen we er achter dat de machines niet in het gebouw paste, met vertragingen en boetes tot gevolg. Door gebruik te maken...
 • Visiativ
  CEO
  Kobelco Construction Machinery
  "De adoptie van de 3D virtuele assemblage door Kobelco bouwmachines zorgde voor een vermindering van ontwerptijd van 60% en backoffice-activiteiten met 50%"
Haal het meest uit SLS 3D printen met Visiativ

Waarom SLS 3D printen via Visiativ?

 • Training

  Door onze vakkundige trainingen, haal je het beste resultaat uit jouw 3D printer(s).
 • Helpdesk

  Onze telefonische helpdesk helpt je adequaat, zodat je zo snel mogelijk terug op schema ligt.

 • 3D printservice

  Laat razendsnel en in de hoogste kwaliteit jouw model door ons 3D printen.

 • Implementatie

  Ervaren en gecertificeerde experts installeren en trainen bij jou op locatie.
 • Webinars & seminars

  Tijdens onze webinars en seminars leer je alles over nieuwe technologieën, materialen en toepassingen.
 • Service

  Onze specialisten staan tot je beschikking voor snelle assistentie bij gebruik en vragen.

SLS 3D printen met Visiativ

Bij Visiativ helpen we iedere dag bedrijven met innoveren. Door actief met je mee te denken, vinden we de beste oplossing die aansluit op jouw wensen en toepassingsgebieden. Na de verkoop of installatie van je 3D printer(s), gaat onze dienstverlening verder en staan onze 3D printing-experts bij vragen, problemen of storingen voor je klaar! Daarnaast leveren wij servicepakketten, waardoor je 3D printer optimaal blijft functioneren en eventuele downtijd wordt geminimaliseerd.

Vraag vrijblijvend informatie aan