<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

3DEXPERIENCE: Virtueel Testen en productierollen

In een eerdere blog beschreef ik wat het 3DEXPERIENCE platform is en wat voor DESIGN en MANAGE rollen het biedt. De simulatie- en productiemogelijkheden onder de SIMULATE en MANUFACTURE vlaggen kwamen toen niet aan bod. Die bespreek ik in deze blog.

SIMULATE

Onder SIMULATE vallen de rollen voor geavanceerde simulatiemogelijkheden in de cloud, oftewel: oplossingen voor virtueel testen.

3ds-2019-hero-simulation-capabilities-001Cr

 

SOLIDWORKS-gebruikers krijgen op het 3DEXPERIENCE Platform toegang tot geavanceerde simulatie mogelijkheden gebaseerd op de ABAQUS Finite Element Analysis oplosser. Door de nauwe integratie met SOLIDWORKS kun je zo structurele statische, frequentie-, knik-, modale dynamische respons en structurele-thermische analyses van onderdelen en samenstellingen uitvoeren.

Je kunt kiezen tussen lokale berekeningen doen óf via de cloud simuleren.  Dan is het voordeel dat deze simulaties in de cloud worden berekend en je daardoor geen super krachtig werkstation nodig hebt om de tests te draaien. Terwijl de simulatie in de cloud draait, kan je op je werkstation doorgaan met ontwerpen.

Hieronder vind je de SIMULATE rollen die volgens ons momenteel het belangrijkst zijn, maar er bestaan ook rollen voor bijvoorbeeld het simuleren van spuitgieten en vloeistofstromen.

Simulation: Structure

  • Structural Performance Engineer
  • Structural Mechanics Engineer

MANUFACTURE

Een integraal onderdeel van het 3DEXPERIENCE-platform is de verbinding tussen de virtuele en echte wereld. De rollen die daarop inspelen zijn verzameld onder de MANUFACTURE vlag.

DELMIA.WORKS-shop-floorCr

De rollen binnen MANUFACTURE geven toegang tot functies van het DELMIA pakket van Dassault Systèmes en slaan een brug tussen de virtuele wereld van modellering en simulatie naar de echte wereld van machinebewerkingen. Alle spelers in de productketen kunnen via de MANUFACTURE rollen worden verbonden en informatie uitwisselen: van leveranciers tot fabrikanten, tot logistiek- en transportaanbieders, tot service-operators en werknemers.

Het is mogelijk je bedrijfsprocessen vast te leggen en te volgen, van ontwerp en engineering tot verzending. Zo zorg je ervoor dat de juiste componenten op het juiste moment beschikbaar zijn. Je kan zelfs real-time gegevens van je fabrieksvloer en in je hele organisatie verzamelen in dashboards, zodat je teams alle informatie hebben die nodig is om beslissingen te nemen. Natuurlijk is dit allemaal perfect geïntegreerd met SOLIDWORKS.

Er zijn verschillende beschikbare MANUFACTURE rollen, maar op dit moment hebben wij nog geen beeld van welke het meest gangbaar zijn. Daarom zet ik ze ongefilterd op een rijtje:

Manufacturing / Production : Machining

  • NC Prismatic & Mill-Turn Machine Programmer
  • NC Prismatic Machine Programmer
  • NC Mill-Turn Machine Programmer
  • NC Milling Machine Programmer
  • NC Mold & Die Programmer

Manufacturing / Production : Process Engineering

  • Manufacturing Items Engineer

Meer weten? 

Wil je meer weten over het 3DEXPERIENCE WORKS platform of welke rollen het beste bij jouw organisatie passen neem dan contact op met ons. Wij helpen je graag verder in de wereld van 3DEXPERIENCE!