<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

De ideale samenwerkingstool in crisistijd (en anders ook)

Na China en Italië is ook Nederland nu in de greep van het Coronavirus. De snelle verspreiding van het virus genaamd COVID-19 maakt duidelijk dat onze geglobaliseerde samenleving kwetsbaar is. Sociaal verkeer is vrijwel stil gevallen, maar ook het bedrijfsleven voelt de pijn al.

Medewerkers mogen niet meer reizen naar vestigingen in binnen-, laat staan buitenland. Bedrijven met vestigingen of partners in andere landen hebben een oplossing nodig die internationale samenwerking in alle omstandigheden mogelijk maakt. Die oplossing biedt het 3DEXPERIENCE Platform.

Wat is het 3DEXPERIENCE Platform?

Het 3DEXPERIENCE Platform van Dassault Systèmes is een cloudoplossing die al een aantal jaren ingang vindt bij grote multinationals. Via dit platform kunnen stakeholders met verschillende verantwoordelijkheden snel, efficiënt en veilig met elkaar gegevens uitwisselen die relevant zijn in de ontwerpketen.

In deze video wordt op komische wijze uitgelegd wat het platform kan.

Centraal daarin staat een intuïtieve gebruikersomgeving die veel weg heeft van een social media platform. Elke gebruiker krijgt een of meerdere rollen toegewezen op basis van zijn of haar functie. Ontwerpers krijgen rollen die toegang geven tot 3D-modelleer apps bijvoorbeeld. Marketeers krijgen rollen toegewezen waarmee ze feedback kunnen geven op ontwerpen voor eindproducten, managers krijgen bijvoorbeeld rollen met daarin apps om projecten te beheren, enzovoort.

Collaborate

 

De kern van dit alles is dat dankzij de geïntegreerde cloudoplossing van het 3DEXPERIENCE Platform, iedere belanghebbende in de ontwerpketen op elk moment, waar ook ter wereld, over de meest recente informatie beschikt.

Data wordt real-time bijgewerkt en staat altijd in de juiste context met verwijzingen naar andere relevante informatie in de cloud. Je vindt alle informatie via een single-point-of-truth in de cloud, in plaats van een email hier, een spread sheet daar en elke afdeling of vestiging die zijn eigen software en projectmanagement tools gebruikt.

Het 3DEXPERIENCE Platform helpt verwarring te voorkomen, verkort communicatielijnen en scheelt bovendien een pak CO2 uitstoot en kosten omdat er minder gereisd hoeft te worden.

Samenwerking in voor- en tegenspoed

Kortom, het 3DEXPERIENCE Platform is de ideale oplossing voor samenwerking binnen en buiten het bedrijf – ook voor middelgrote en kleine bedrijven. Het lijkt – zeker nu de wereldeconomie in de greep is van het Coronavirus – steeds meer een essentiële ruggengraat voor de ontwerpketen te zijn in de breedste zin van het woord. Het 3DEXPERIENCE Platform geeft ondernemingen de tools en vooral veerkracht die ze nodig hebben om te floreren in goede tijden en overeind te blijven als het even tegenzit.