<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myPDMtools DocBundle – Alle benodigde exports bundelen

Het project is af en kan worden besteld. De leveranciers vragen om de PDF’s, steps en andere exportformaten. Het exporteren van deze documenten is met DocPublication veel makkelijker geworden, maar het verzamelen van alle exports is wel een grote uitdaging. Met Where Used of Contains kan relatief eenvoudig worden bepaald welke onderliggende documenten er bij een project horen. Hierna kunnen handmatig de exports worden gebundeld per leverancier en/of exportformaat.  

Omdat hier altijd handmatig werk bij komt kijken, is dit erg foutgevoelig. Denk aan:  

  1. Tekeningen worden per ongeluk bij een verkeerde leverancier gegroepeerd
  2. Export formaten worden per ongeluk door elkaar gezet
  3. Hoe nu om te gaan met revisies? Wat is de laatste versie? 

Dit kan vervelende situaties opleveren en die kosten weer extra tijd. Deze kostbare fouten wil je daarom het liefste voorkomen. Voor SOLIDWORKS PDM Professional kun je in de API wel een krachtige tool bouwen, maar daar heb je programmeerkennis voor nodig.  

Met DocBundle kun je zonder enige vorm van programmeren alles zelf configureren. Deze app is onderdeel van myPDMtools en volledig geïntegreerd in de omgeving van SOLIDWORKS PDM Professional. Hoe mooi is dat?! 

Hoe ziet dat eruit?

In het voorbeeld hieronder is DocBundle zo opgezet dat de export per type document in een andere folder terecht komt. PDF’s komen in de daarvoor gespecificeerde PDF map (1): 

Zoals hierboven zichtbaar kan je:  

  • Exports genereren (2) 
  • Bestaande exports ophalen (3) 
  • Bestaande native bestandsformaten ophalen (4) 
  • Automatisch groeperen binnen een folder (5) 

Documenten bundelen

Binnen DocBundle maak je Dependencies (1) aan. Daarin specificeer je of het om een file (2) met een bepaalde configuratie (3) gaat. Daarnaast kun je ook voor een PDM folder (4) kiezen.  

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Computerpictogram

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook kun je condities aanmaken waar een type file aan moet voldoen om in een map terecht te komen: 

Afbeelding met tekst, schermopname, software, scherm

Automatisch gegenereerde beschrijving

Net als binnen DocPublication stel je met DocBundle deze waarden samen met een zeer gebruiksvriendelijk invulveld: 

Afbeelding met tekst, schermopname, software, scherm

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op deze manier aan de hand van een Windows eigenschap, of waarde van een PDM variabele, files kunnen scheiden op basis van een specifieke leverancier of bestandsformaat. Bijvoorbeeld alle PDF’s die op de variabele Supplier een waarde “Visiativ” hebben, komen in een specifieke map terecht. 

Net als DocPublication is DocBundle één PDM taak. Wanneer er wordt gekozen voor “Generate files”, zal DocBundle gebruikmaken van de functionaliteit van DocPublication. Door de slimme functionaliteit kan DocBundle snel en efficiënt exports maken.  

Bekijk ook de video over DocPublication

 

Lijkt het je wat om verder te praten over myPDMtools en DocPublication? Neem het initiatief en vraag een gesprek aan! 

Blijf op de hoogte

Elke maand delen we een nieuwsbrief met alle laatste ontwikkelingen en de nieuwste blogs. Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Zorg dat je niets mist en meld je aan!