<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myPDMtools DocPublication - Convert tasks on steroids

Exporteren van bestanden in PDM Professional is een dagelijkse taak. Voor ieder type export wordt een aparte export taak gemaakt. Vervolgens kan je een locatie aangeven waar de export terecht moet komen en kun je ook namen van exports genereren met PDM variabelen. Deze taken worden verwerkt in de workflow en bij een release uitgevoerd. Zo heb je een geautomatiseerd systeem om je PDF’s, steps, DXF enzovoort te genereren.  

Deze export taken hebben zo zijn voordelen, maar, doordat ze los van elkaar gespecificeerd worden, kunnen ze foutgevoelig zijn. En wat nu als er een wijziging moet komen? De exports moeten een andere locatie gaan krijgen, de naamsopbouw moet anders worden, er moet een export taak bij komen, er moeten extra properties worden toegevoegd, et cetera. Op deze manier kan er bij iedere taak een foutje ontstaan in de variabelen, de naamgeving et cetera.  

Het uitvoeren van de taken neemt ook altijd wat tijd in beslag. PDM gaat voor iedere file en ieder export type de volgende stappen langs: 

  1. Open een aparte SOLIDWORKS sessie.
  2. Open de file.     
  3. Exporteer de file op basis van de export instellingen. 
  4. Sluit de SOLIDWORKS sessie af. 

Op deze manier kan het voor een grotere samenstelling wel even duren voordat alles geëxporteerd is. 

Met DocPublication heb je voor al deze uitdagingen in één keer een oplossing. Deze app is onderdeel van myPDMtools en maakt het configureren en uitvoeren van export taken stabieler, sneller en eenvoudiger. De tool is volledig geïntegreerd in de omgeving van SOLIDWORKS PDM Professional. Klinkt mooi toch? Kies dus voor DocPublication als je: 

  • Volledig automatisch exports inclusief de juiste naamgeving wilt genereren  
  • Verschillende export taken in één keer wilt uitvoeren  
  • De opbouw wilt veranderen zonder extra kosten voor externe programmeurs
     

De mogelijkheden 

In het voorbeeld hieronder is DocPublication zo opgezet dat je per type document een andere export krijgt: 

 

In dit geval worden er drie files gegenereerd. STEP-AP214 van parts (1), DXF’s van drawings (2) en PDF’s van drawings (3). Dit zou je in één keer (een batch dus) kunnen specificeren voor ieder type document. Alle neutrale export types binnen SOLIDWORKS worden ondersteund. Zoals in het voorbeeld te zien is lijkt deze op BatchConverter van myCADtools. 

Binnen DocPublication kan een bepaalde opbouw worden gemaakt voor het genereren van de filename (1). Dit kan per type (2) door zoals hieronder naming rules te gebruiken:  

 

 Tip!! Je kunt ook voor alle export typen dezelfde opbouw gebruiken. 

Dit geeft je als gebruiker heel veel vrijheid en zo ben je er zeker van dat je altijd met de juiste opbouw werkt. In het voorbeeld hierboven wordt een filename gegenereerd op basis van dezelfde filename als het origineel, maar dit kan, zoals hieronder zichtbaar, ook met een combinatie van verschillende waarden: 

 

De opbouw van de filename is zeer eenvoudig. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je voortaan zonder enige kennis van programmeren de opbouw kunt veranderen.  

DocPublication is één export taak en wordt door PDM ook als één export taak gezien. De extra SOLIDWORKS sessie, die nodig is om exports te maken, blijft geopend. De stappen (die nodig zijn om exports te laten maken door PDM) welke ik in het begin beschreef, hoeven daarom maar 1 keer uitgevoerd te worden. Hierdoor gaat het exporteren vele malen sneller en stabieler. 

Bekijk ook de video over DocPublication :

 

Lijkt het je wat om verder te praten over myPDMtools en DocPublication? Neem het initiatief en vraag een gesprek aan! 

Blijf op de hoogte

Elke maand delen we een nieuwsbrief met alle laatste ontwikkelingen en de nieuwste blogs. Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Zorg dat je niets mist en meld je aan!