<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

myPDMtools TaskActions – Meerdere PDM acties bundelen in één PDM task

Bepaalde taken binnen PDM zijn van cruciaal belang en vereisen dagelijks aandacht. Denk bijvoorbeeld aan het exporteren van bestanden, het uitvoeren van rebuilds en het aanpassen van variabelen. Voor elke exporttaak wordt een specifieke taak aangemaakt. Het rebuilden kan soms een lastige klus zijn, omdat alle bestanden handmatig moeten worden uitgecheckt, gerebuild en weer ingecheckt. Het is ook belangrijk dat een bestand is uitgecheckt voordat variabelen worden aangepast. 

Hoewel al deze acties van cruciaal belang zijn voor een goed functionerende PDM-omgeving en gebruikerservaring, is het waar dat ze veel tijd kosten en dat het soms lastig kan zijn om het overzicht te bewaren tussen de verschillende taken. Daarnaast vergt het aanpassen van taken ook tijd en is er een risico op fouten.

Net als bij DocPublication gaat PDM voor iedere file en ieder export type de volgende stappen langs: 

  1. Open een aparte SOLIDWORKS sessie
  2. Open de file
  3. Exporteer de file op basis van de export instellingen
  4. Sluit de SOLIDWORKS sessie af 

Op die manier kan het voor een grotere samenstelling wel even duren voor alles geëxporteerd is. Het zou mooi zijn wanneer dit overzichtelijker, automatischer, sneller en met minder fouten kan.  

Met TaskActions worden al deze uitdagingen opgelost en worden alle oplossingen samengevoegd in één PDM-taak. TaskActions is een onderdeel van de myPDMtools suite en dankzij de functionaliteit blijft het proces overzichtelijk en is de kans op fouten aanzienlijk kleiner. Het mooie van TaskActions is dat het naadloos integreert met SOLIDWORKS PDM Professional, waardoor je nog meer voordelen krijgt. Hoe handig is dat? TaskActions biedt tal van voordelen:

  • Samenvoegen van meerdere acties/bestaande tasks in een enkele PDM task 
  • Waarden van variabelen aanpassen op basis van counters, SQL Queries et cetera 
  • SOLIDWORKS files in batch rebuilden 
  • En nog veel meer! 


Hoe ziet dat eruit?

In het voorbeeld hieronder is DocPublication geïntegreerd in TaskActions. DocPublication (1) wordt uitgevoerd op basis van voorwaarden (2): 

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Computerpictogram

Automatisch gegenereerde beschrijving

Drie file types (3) worden gegenereerd. STEP-AP214 van parts en DXF’s/PDF’s van drawings. Dit zou je in één keer (een batch dus) kunnen specificeren voor ieder type document. Net als DocPublication is het mogelijk om naming rules (4) aan te geven. 

Je voegt simpel en gestructureerd een tweede actie toe, zoals bijvoorbeeld PDMRebuild (1):

 Afbeelding met tekst, schermopname, software, Computerpictogram

Automatisch gegenereerde beschrijving

Hierin kunnen de filetypes (2) en het type rebuild (3) worden aangegeven.  

Op een vergelijkbare manier voeg je een bestaande PDM task (1) toe: 

 Afbeelding met tekst, schermopname, software, Computerpictogram

Automatisch gegenereerde beschrijving

TaskActions biedt ook de mogelijkheid om Integration of DrawingTranslate (van myCADtools)op te nemen in een actie. Met myCADtools haal je dus nog meer voordeel uit TaskActions

Iedere actie binnen TaskActions wordt door PDM als één task gezien. Dit levert meer stabiliteit op bij het maken van exports of het rebuilden van je documenten. 

Een overzicht van de voordelen vind je hier. 

Bekijk ook de video over TaskActions

 

Lijkt het je wat om verder te praten over myPDMtools en TaskActions? Neem het initiatief en vraag een gesprek aan!