Tijdelijke SOLIDWORKS promo - actie t/m 28 juni geldig

SABCA-Group en Visiativ Benelux geven innovatie vleugels

BAF3228--1024x683

  • SABCA Group stapt over op 3DEXPERIENCE voor product lifecycle management in de luchtvaart- en defensie-industrie.
  • Na een grondige vergelijking concludeert SABCA dat 3DEXPERIENCE het enige geïntegreerde platform is dat de benodigde samenwerkings- en afstemmingsmogelijkheden biedt.
  • Visiativ Benelux is SABCA's partner voor de uitvoering van dit project. 
  • Het technologische voordeel van 3DEXPERIENCE versterkt de positie van SABCA als belangrijke leverancier.


SABCA gaat voor nieuwe hoogtes

Enthousiast delen wij het nieuws dat SABCA Group, een vooraanstaande leverancier in de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie, heeft gekozen voor het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes voor het beheer van hun productlevenscyclus. Deze strategische keuze stelt SABCA in staat om nieuwe zakelijke mogelijkheden te benutten en een nieuw tijdperk van technologische vooruitgang te betreden.

Na een grondige evaluatie van beschikbare oplossingen op de markt, concludeerde SABCA dat het 3DEXPERIENCE-platform de enige geïntegreerde oplossing is die voldoet aan hun eisen op het gebied van samenwerking en afstemming tussen teams. Als partners zijn Visiativ Benelux en Razorleaf zeer enthousiast om betrokken te zijn bij de uitvoering van dit project.

Iedereen aan boord

Dankzij het 3DEXPERIENCE-platform heeft het productieteam van SABCA toegang tot de virtuele tweeling van nieuwe producten, waardoor ze zich optimaal kunnen voorbereiden op de productie. Het platform zorgt voor real-time updates van technische wijzigingen, waardoor het team altijd beschikt over de nieuwste informatie en weloverwogen beslissingen kan nemen.

Volgens Miguel Laduron, ICT-directeur van SABCA Group, is het 3DEXPERIENCE-platform de meest krachtige en flexibele oplossing om hun PLM-strategie te implementeren. Het stelt SABCA in staat om klanteneisen, ontwerp en productie naadloos te integreren en hun positie als belangrijke leverancier voor OEM's in verschillende sectoren te versterken.

"Een grote transformatie dwingt fabrikanten en leveranciers momenteel om de efficiëntie te verbeteren om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen. In dit opzicht is het 3DEXPERIENCE-platform een essentiële hefboom voor het implementeren van innovatiestrategieën op het gebied van engineering, levenscyclusbeheer, duurzame ontwikkeling, enz. Tier one-leveranciers zoals SABCA kunnen hun engineering- en productiecapaciteiten verbinden in een virtuele samenwerkingservaring om hun bedrijf te stroomlijnen", zegt David Ziegler, vice president, Aerospace and Defense, Dassault Systèmes.

Visiativ Benelux kijkt uit naar de voortzetting van de samenwerking met SABCA en Razorleaf om dit project succesvol te realiseren. De keuze voor het 3DEXPERIENCE-platform markeert een belangrijke mijlpaal in de groei en innovatie van SABCA binnen de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie.

Verder lezen?

Dassault Systèmes schreef zelf ook over deze stap van SABCA. Hun persbericht is hier te downloaden