Tijdelijke SOLIDWORKS promo - actie t/m 28 juni geldig

Visiativ's omzet groeit met dubbele cijfers in de eerste 9 maanden van 2023

  • SOFTWARE: Robuuste prestaties bij de overgang van het verkoopmodel naar SaaS, met abonnementen die gedurende negen maanden met +64% zijn gestegen.
  • Jaarlijks terugkerende omzet (ARR - SaaS-abonnementen) van €35,2 miljoen eind september, een jaar-op-jaar groei van +59%.
  • CONSULTING: Aanhoudende groei van +14% gedurende negen maanden, waarvan +9% organisch.

In het derde kwartaal van 2023 behaalde Visiativ een geconsolideerde omzet van €50,3 miljoen, wat een stijging van 5% betekent, waarvan 1% op organische basis. Gedurende de eerste negen maanden van 2023 hebben we een omzet van €173,1 miljoen geregistreerd, wat neerkomt op een groei van 10%, waarvan 3% organisch.

CONSULTING-business Bloeit

Onze CONSULTING-business heeft een sterke groei doorgemaakt in het derde kwartaal van 2023, met een groei van 11%, waarvan 8% organisch. Dit succes is het resultaat van onze focus op innovatie en de toenemende vraag naar digitale transformatie en cybersecurity-oplossingen.

Verschuiving naar SaaS in SOFTWARE-business

De omzet van onze SOFTWARE-business bereikte op 30 september 2023 een indrukwekkende €100,7 miljoen, met een solide groei van 7% en slechts een kleine organische daling van 1%. Gedurende de eerste negen maanden is de groei van SaaS-inkomsten ook opmerkelijk gestegen met 64%.

En wanneer we specifiek kijken naar het derde kwartaal, zien we een stabiele omzet met een bescheiden groei van 1%, waarvan -4% organisch. Dit is een duidelijk teken van de verschuiving van licenties naar abonnementen volgens ons strategische plan SHIFT5. De verkoop van SaaS-abonnementen is in deze periode met 31% gestegen.

Indrukwekkende Groei van SaaS-inkomsten

Onze jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) van SaaS-abonnementen bereikte op 30 september 2023  €35,2 miljoen, met een aanzienlijke groei van 59% ten opzichte van het voorgaande jaar en een stijging van 6% ten opzichte van juni 2023.

Internationale Uitbreiding

We blijven gestaag groeien op internationaal niveau, met een omzet van €65,0 miljoen buiten Frankrijk gedurende de eerste negen maanden, wat overeenkomt met 38% van onze totale omzet.

We zijn ook verheugd om de acquisitie van MMP Tax aan te kondigen, een consultancyfirma uit Londen die gespecialiseerd is in het veiligstellen van overheidsincentives via intellectueel eigendom. Deze overname zal onze expertise op het gebied van managementconsulting en innovatieve financiering versterken.

Daarnaast hebben we een meerderheidsbelang van 60% verworven in 1Life, een bedrijf dat gespecialiseerd is in productieplanning voor fabrikanten.

Naar een Veelbelovende Toekomst

Het zijn opwindende tijden voor Visiativ, met groei en innovatie in het hart van ons succes. We blijven onze klanten ondersteunen bij hun digitale transformatie en innovatiedoelstellingen en kijken uit naar een veelbelovend laatste kwartaal van 2023. Volg ons voor al het laatste nieuws en ontwikkelingen op onze website en sociale media-kanalen. Samen bouwen we aan een innovatieve toekomst!

Verder lezen?

Om nog verder in detail te gaan en ook alle cijfers te bekijken, download je het persbericht