<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Converteer DWG/DXF bestanden naar PDF met SOLIDWORKS PDM en DraftSight

Gebruik je SOLIDWORKS PDM Professional? Dan ben je waarschijnlijk al bekend met de automatische export tasks voor SOLIDWORKS bestanden. Maar wist je dat er nog een standaard add-in beschikbaar is waarmee het mogelijk is om DWG/DXF bestanden te converteren naar PDF?


Het gaat om de “SOLIDWORKS PDF Task Add-In”. Die is voor veel gebruikers nog redelijk onbekend. En dat is jammer, want je kan er als eindgebruiker enorm veel tijd mee besparen. Deze add-In kan trouwens ook Microsoft Office bestanden converteren naar PDF.

SOLIDWORKS PDF Task Add-in for PDM

Hoe gebruik je de export DWG/DXF naar PDF functionaliteit in PDM?

Met bovengenoemde add-In is het mogelijk om een export task te configureren die DWG en DXF bestanden converteert naar PDF formaat. Hiervoor moet naast de add-in minimaal Draftsight Enterprise (netwerklicentie) of DraftSight Professional geïnstalleerd zijn op de computer waarop de taak wordt uitgevoerd.

De DraftSight to PDF task lijkt redelijk op de bekende SOLIDWORKS Convert task in PDM en heeft zo goed als dezelfde mogelijkheden voor de configuratie ervan.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het output pad en naam samen te stellen op basis van variabelen van de Data Card. Daarnaast kan je het export script geheel aanpassen, zodat de task precies doet wat jij ervan verwacht.

DraftSight to PDF setting file properties

Eenmaal geconfigureerd maakt DraftSight in samenwerking met SOLIDWORKS PDM de benodigde PDF exports in een oogwenk.

Bonus Tip: Deze export taak is ook uitermate geschikt voor het converteren van DWG bestanden afkomstig uit AutoCAD. Gebruik jij dus AutoCAD in combinatie met SOLIDWORKS PDM en maak je de PDF exports nog manueel? Dat is niet meer nodig!

Conclusie

Voor het exporteren van DWG en DXF bestanden naar PDF heb je hier nu de oplossing gevonden: De DraftSight to PDF export task in SOLIDWORKS PDM Professional.

DraftSight licentie of verdere ondersteuning nodig? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!