<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Merk je dat SOLIDWORKS niet stabiel werkt na een installatie of upgrade?

Elk jaar installeren we de nieuwste versie van SOLIDWORKS bij honderden klanten. Bij elke installatie of upgrade volgen we het principe van een grondige herinstallatie, ook wel bekend als een schone installatie of clean install. Merk jij dat SOLIDWORKS niet stabiel werkt na een upgrade of installatie? Visiativ helpt!

Bij een grondige herinstallatie van SOLIDWORKS verwijderen we altijd alle oude versies en zorgen we ervoor dat alle restanten in het register én op de harde schijf worden opgeschoond. Hierdoor draait SOLIDWORKS vlot en stabiel. In de meeste gevallen verloopt dit probleemloos, ondanks de herinstallatie ervaarde een klant recentelijk problemen met SOLIDWORKS. 

Zoals het een goede reseller betaamt leveren we na een dienst ook de nodige ondersteuning. Bij ons onderzoek analyseren we verschillende logbestanden, waarin we vaak aanwijzingen vinden om dit soort problemen op te lossen.

Wat was de oorzaak en hoe hebben we dit opgelost? 

Bij deze klant bleek dat door UAC actief te laten tijdens de installatie, bepaalde registersleutels niet weggeschreven werden. Met een instabiele SOLIDWORKS als gevolg. 

UAC AAN

UAC staat voor "User Account Control" (Gebruikers account beheer) en is een beveiligingsfunctie in Windows-besturingssystemen. Het belangrijkste doel van UAC is het verhogen van de beveiliging van het besturingssysteem door de rechten van gebruikersaccounts te beheren.

UAC voorkomt ongeautoriseerde wijzigingen in het systeem door beheerdersrechten te vereisen voor bepaalde taken en handelingen. Wanneer een proces probeert een actie uit te voeren die beheerdersrechten vereist, verschijnt een UAC-dialoogvenster, waarin de gebruiker om bevestiging wordt gevraagd. 

Uiteindelijk hebben we besloten om de volledige installatie opnieuw uit te voeren, waarbij we ervoor hebben gezorgd dat UAC was uitgeschakeld tijdens het verwijderen en opnieuw installeren van SOLIDWORKS. Daarna functioneerde alles weer zoals het hoorde.   

UAC UIT

 

 

 

Een goeie tip voor een vlot werkende SOLIDWORKS: vergeet na de installatie van SOLIDWORKS UAC niet opnieuw te activeren om de veiligheid van je machine te garanderen! 

Blijf op de hoogte over alles van SOLIDWORKS

Elke maand delen we een nieuwsbrief met alle laatste ontwikkelingen en de nieuwste blogs. Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Zorg dat je niets mist en meld je aan!