<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tijdelijke SOLIDWORKS promo - actie t/m 30 juni geldig

Ontdek de SOLIDWORKS Community: Modellen, Forums en Buzz!

Heb jij een geldig onderhoudscontract? Dan heb je toegang tot MySolidWorks. Dit is een online portal speciaal voor SOLIDWORKS users waar je veel informatie kan terugvinden. We zullen alle opties belichten in een aantal blogs. Eerder kon je al lezen hoe je support vindt op deze community.

In deze blog bespreken we 3 functies van MySolidWorks: Modellen, Forums en Buzz!

Heb je nog geen account? Je kunt er zelf een aanmaken. Om gebruik te maken van alle functies moet je wel even je serienummer registreren via de Customer Portal.

1 Vind het model van je dromen

Er staan duizenden modellen op je te wachten, 3D-CAD modellen wel te verstaan! Waarom zou je het (tand)wiel opnieuw uitvinden? Of de stoel? Je mede SOLIDWORKS gebruikers zijn zo aardig geweest om onderdelen met je te delen. Je vindt ze op MySolidWorks. Het enige wat je nodig hebt is een login voor de omgeving van SOLIDWORKS.

1 balk cad models

Je kunt in verschillende categorieën onderdelen vinden. Dat scheelt weer een hoop modelleren! Ben je bezig met het indelen van het nieuwe kantoor? Alle stoelen en tafels staan voor je klaar.

Models

Via de knop ‘View on 3DCC’ kun je de files downloaden in verschillende formaten zoals STEP, SOLIDWORKS, Iges, etc.

View on 3DCC

Zelf een onderdeel uploaden?

Klik op het tabblad ‘Upload’ en je kunt je eigen model toevoegen. Die mogen anderen dan vrij gebruiken, dus bedenk goed wat je deelt! De dank van de community is nu al groot.

Uploaden

2 Discussieer en leer op de SOLIDWORKS Forums

Het forum van SOLIDWORKS wordt door duizenden gebruikers wereldwijd gebruikt, als platform voor discussies en voor het stellen van vragen.

2 balk forums

De onderwerpen zijn heel divers en worden dagelijks aangevuld met nieuwe commentaren.

SOLIDWORKS Forums

Wil je zelf deelnemen aan het forum en je eigen vragen stellen of andere gebruikers helpen? Ga naar de forums van SOLIDWORKS. https://forum.solidworks.com/

SOLIDWORKS Forums 2

3 SOLIDWORKS Buzz

Je vindt in MySolidWorks ook het tabblad Buzz. Vind je hier meer informatie over Buzz Aldrin, de tweede man op de maan?

Nee in dit geval is het gewoon de Engelse versie van ‘ophef’ of ‘gezoem’. Oftewel wat gebeurt er zoal in de SOLIDWORKS wereld.

3 balk buzz

In de Buzz sectie van de MySolidWorks.com vind je veel informatie die je als SOLIDWORKS engineer kan gebruiken in je dagelijks werk. Van leuke weetjes tot aha-momenten, het is zowel entertaining als leerzaam.

Wist je dat er bijvoorbeeld op het forum al meer dan 200 onderwerpen zijn over Sheet Metal? En bijna 700 over model opbouw, parts en features? Grote kans dat de oplossing van jouw probleem er ook tussen staat.

Zoekfunctie

Op iedere pagina op MySolidWorks zie je bovenin een zoekbalk. Je kunt hier zoeken in alle onderdelen van MySolidWorks. Zoek je bijvoorbeeld meer informatie over een Cut-Extrude? Hieronder zie je een voorbeeld van de resultaten.

zoekfunctie

Meer weten?

Wil je meer weten over de functies in MySolidWorks Zoek, en je zult vinden op onze SOLIDWORKS blog.