<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

De rol van medewerkers in de digitalisatie van je bedrijf

In onze vorige blog deelden we quick wins voor je bedrijf om te starten met digitalisatie. Daarin stipten we al even kort aan dat je personeel een belangrijke factor is om hierin te slagen. In plaats van hen een nieuwe manier van werken op te leggen, helpt het juist enorm om te werken met wat zij aangeven dat ze nodig hebben om efficiënter te werken. 

Investeer in je personeelsbestand

investinyourworkforce

Al je teams ervaren de voordelen van digitale transformatie op een persoonlijke manier. Van verkoop en engineering tot HR, er zijn kansen om processen te optimaliseren en fouten te voorkomen.

Door taken te automatiseren, verbeter je de werkbeleving. Met de hulp van digitale technologieën krijgen werknemers meer tijd om productief te werken en zich te concentreren op wat ze goed kunnen. Dit verandert de manier waarop je bedrijf werkt en verbetert ook de klantervaring.

Digitale transformatie is voor elk bedrijf anders, dus het kan moeilijk zijn om te bepalen waar te beginnen en wat te doen. Benader het team voor team om patronen in hun antwoorden te herkennen en te voorkomen dat je het overzicht verliest. Geef elk team de focus om de kern van hun behoeften te identificeren. Kleine stappen tellen op. Elke team kan één aspect van hun werklast digitaliseren, de resultaten bekijken en hierop voortbouwen om meer te doen.

Hoe je digitaal investeert in je personeelsbestand

Het is moeilijk om te kiezen tussen medewerkers die snel en efficiënt kunnen werken, minder fouten maken en minder beperkingen ervaren bij het uitvoeren van hun werk, of medewerkers met meer vertrouwen en een hogere tevredenheid. Gelukkig heeft digitalisatie een positief effect op alle drie deze aspecten, en op elke afdeling van het bedrijf.

Wat voorbeelden:howtodigitallyinvest

  • HR verbetert onboarding met digitale leerplatforms;
  • Sales en Marketing bouwen op een digitale kennisbank met antwoorden op veelvoorkomende verkoopvragen;
  • Engineering bespaart tijd en vermindert fouten dankzij ontwerpautomatisering;
  • IT versnelt processen en toegang tot resources met cloudgebaseerde tools.

Met de juiste tools bouwt je bedrijf een wendbare en bekwame workforce op die in staat is om naar de toekomst te kijken, veranderingen in de markt te identificeren en hier adequaat op te reageren.

Stimuleer meer verkopen met digitale transformatie

boostingsaleswithdigitaltransformation

Digitalisatie biedt niet alleen verbeterde mogelijkheden voor werknemers en klanten, maar heeft ook een positief effect op de omzet. Door geoptimaliseerde processen te implementeren, verhoog je niet alleen de tevredenheid van klanten, maar ook hun loyaliteit. Dit leidt tot hogere verkopen zonder extra inspanningen. Dit motiveert het verkoopteam en geeft hen meer tijd om zich te richten op het werven van nieuwe klanten en het verhogen van de omzet van de organisatie.

Door het invoeren van een digitaal gestuurd en efficiënt verkoop- en productieproces, wordt de klantervaring verbeterd vanaf het eerste verzoek tot aan de ontvangst van het eindproduct. Teams werken beter samen en dankzij automatisering verlopen processen snel en zonder fouten. Door de mogelijkheid om snel op aanvraag producten te creëren voor klanten, ligt dit binnen handbereik.

Solide fundamenten voor de toekomst creëren

creatingsolidfoundations‘Klein beginnen’ klinkt wellicht niet zo spannend, maar legt wel de meest solide basis voor de toekomst van je organisatie. Vaak zit je personeel er niet op te wachten als ze ineens hun werk heel anders moeten aanpakken. Ook al leg je uit dat de veranderingen in hun voordeel zijn, het zijn in het begin nog ‘mooie praatjes’. Door klein te beginnen kan je organisatie proeven van het succes en maak je hen actief onderdeel van de transformatie.

Zo groei je met je technologie, leert je organisatie zich te (blijven) ontwikkelen en zie je zo snel mogelijk rendement op je investering. Neem jij een 'digital first'-bedrijfsstrategie aan, net als 91% van de bedrijven, dan sorteer je voor op een meer digitale toekomst.

 

mikeyarwood-driveworks“Besturen moeten meer dan ooit nadenken over schaalbare technische oplossingen voor hun bedrijf. Nu resourcetekorten steeds vaker voorkomen, is snel en nauwkeurig opschalen erg lastig. De focus van het bestuur moet liggen op het waarborgen dat de kwaliteit en efficiëntie van hun processen. Daarmee nemen zij de noodzaak weg om extra personeel aan te nemen of voor het herstellen van menselijke fouten. Business Process Automation is zo'n krachtige tool om dit te doen, en één die we vooral in het huidige klimaat moeten omarmen.”

"De investering kan in eerste aanblik ontmoedigend zijn, maar als je kijkt naar de langetermijninvestering en de ROI, in vergelijking met traditionele investeringen, garanderen ze normaal gesproken rendement en doorgaans een snelle terugverdientijd."

- Mike Yarwood, Hoofd Financiën, DriveWorks

 

Het nut van DriveWorks bij digitale transformatie

DriveWorks kan zowel Sales als Engineering stroomlijnen en automatiseren. Het ondersteunt de overgang van Engineer-to-Order naar Configure-to-Order door kennisregels vast te leggen zonder te hoeven programmeren, wat repeterende taken voor elke afdeling automatiseert en tijd en geld bespaart.

DriveWorksXpress is gratis inbegrepen bij elke SOLIDWORKS licentie en biedt een basisniveau voor ontwerpautomatisering. Als je meer wilt, kun je DriveWorks Solo 30 dagen gratis uitproberen of direct kiezen voor de volledige suite van mogelijkheden met DriveWorks Pro.

Een greep uit de voordelen van DriveWorks volgens klanten: 

  • Tijdbesparing bij engineering, die voorheen werd besteed aan repetitieve activiteiten met een lage toegevoegde waarde;
  • Veel snellere ontwerpprocessen dan handmatige productconfiguraties, soms wel 10 keer sneller;
  • Meer tijd om te innoveren en aan beloningsprojecten te werken.

Dit is natuurlijk geen uitputtende lijst en er zijn nog veel meer voordelen mogelijk, afhankelijk van je bedrijf en je unieke uitdagingen.

Nu ben jij aan zet

In samenvatting: digitalisatie kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de werkbeleving en productiviteit van je medewerkers, terwijl het tegelijkertijd de klantervaring verbetert en kan leiden tot hogere verkopen. Door je personeel te betrekken bij het digitalisatieproces en te werken met hun behoeften, zorg je ervoor dat het voor hen een positieve ervaring is en dat ze er het maximale uit halen.

Door geoptimaliseerde processen te implementeren met DriveWorks, bespaar je tijd en geld en bereid je jouw bedrijf voor op de toekomst. Ben je benieuwd geworden naar wat DriveWorks kan bijdragen in de digitale transformatie van je eigen bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zetten dan samen alle kansen en andere factoren op een rij, zodat je alles hebt om een goed plan en goede beslissingen te maken.