<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DriveWorks: een snel en efficiënt verkoopproces dankzij automatisering

 

DriveWorks biedt flexibele oplossingen die zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen en de time-to-market te verkorten. Zo kun je met DriveWorks je ontwerpproces automatiseren, eenvoudig offertes en productdocumentatie maken en online productconfiguratie makkelijker maken voor je klanten. Met zijn aanpasbare en schaalbare mogelijkheden is DriveWorks geschikt voor een breed scala aan industrieën en bedrijfsbehoeften. Ik vertel je daarom graag meer over DriveWorks en de mogelijkheden en voordelen van DriveWorks Solo en DriveWorks Pro.

 

Schaalbare automatiserings- en configuratieoplossingen

De DriveWorks-technologie is ontwikkeld om bedrijven van elke omvang te ondersteunen. De diverse automatiserings- en configuratieoplossingen van deze tools kunnen worden aangepast aan uiteenlopende behoeften, van eenvoudig tot complex.

De belangrijkste functies van DriveWorks:

 • Stuur Dimensions, Features en Custom Properties.
 • Maak een tekening voor elk onderdeel en samenstelling.
 • Basisformulierbesturingselementen: Tekstvak, Numeriek Tekstvak, Keuzelijst, Draaiknop, Aankruisvakje.
 • Rapportage over het succes of falen van de modelgeneratie.

De grote voordelen van DriveWorks:

 • Meer efficiëntie: Door terugkerende ontwerptaken te automatiseren, help je je klanten sneller en houden developers tijd over voor innovatie.
 • Minimalisering van fouten: Op basis van afhankelijkheden die zijn vastgelegd in regels, weet DriveWorks precies welke varianten geproduceerd kunnen worden. Je voorkomt hiermee ontwerpfouten en dat bespaart je vertragingen en geld.
 • Procesoptimalisatie: Integreer DriveWorks met SOLIDWORKS en je CRM- en ERP-systemen om dynamische data op te halen en te gebruiken voor productconfiguraties en offertes.

Kortom: bied jij producten aan die voor elke klant grotendeels hetzelfde zijn, maar op enkele punten aan te passen naar specifieke wensen? Dan is DriveWorks de ideale oplossing.


Ik duik nu graag even met je in de verschillen tussen DriveWorks Solo en DriveWorks Pro.

 

DriveWorks Solo: geavanceerde aanpassing en automatisering

DriveWorks Solo tilt automatisering naar een hoger niveau en biedt geavanceerde functies op maat gemaakt voor SOLIDWORKS Engineers. Het is uitermate geschikt voor het aansturen van SOLIDWORKS-modellen voor productie.

Basistoelichting:

 • Aanpasbare ontwerpen: Met DriveWorks Solo kun je aanpasbare formulieren en regels creëren, waardoor variabel gestuurde ontwerpen nauwkeurig kunnen worden afgestemd op specifieke klantwensen.
 • Complexe processen automatiseren: Met DriveWorks Solo kun je complexe ontwerpprocessen automatiseren, waardoor workflows worden gestroomlijnd en ontwerpcyclustijden worden verkort.
 • Gratis 30-daagse proefperiode: Om het volledige potentieel van DriveWorks Solo te ervaren, kun je kiezen voor een gratis proefperiode van 30 dagen. Hiermee kun je de functies en voordelen zelf evalueren voordat je overgaat op aanschaf van de tool.

 

DriveWorks Pro: schaalbare automatisering met 3D productconfigurator software voor een complete CPQM-oplossing

DriveWorks Pro biedt een uitgebreide CPQM-oplossing voor bedrijven met complexe ontwerp- en configuratiebehoeften:

Basistoelichting:

 • Geavanceerd configuratiebeheer: DriveWorks Pro stelt je in staat om complexe ontwerpconfiguraties moeiteloos te beheren, waardoor nauwkeurigheid en consistentie worden gegarandeerd bij product variaties.
 • Naadloze integratie en samenwerking: DriveWorks Pro integreert naadloos met bestaande systemen (PDM, ERP, CRM-system zoals Salesforce) en workflows. Dit bevordert de samenwerking en verbetert de connectiviteit tussen afdelingen.
 • Flexibele implementatieopties: Met de modulaire architectuur van DriveWorks Pro kun je individuele modules selecteren die zijn afgestemd op jouw specifieke bedrijfsvereisten, waardoor schaalbaarheid en flexibiliteit in implementatie worden gegarandeerd. Wil je bijvoorbeeld documenten en modellen automatisch genereren op een separaat werkstation dan kan dat met de software DriveWorks Autopilot. Is de wens om een 3D preview op het web te tonen, dan kan dit met de software DriveWorks Live. Kortom, diverse oplossingen voor verschillende wensen!

Een tabel met alle features en de verschillen tussen Solo en Pro vind je op de website van DriveWorks.

 

Je eerste stappen zetten in ontwerpautomatisering? Probeer het met DriveWorksXpress (gratis)

DriveWorksXpress ontwerpautomatisering is gratis inbegrepen bij elke licentie van SOLIDWORKS. Het is een goed startpunt voor SOLIDWORKS-gebruikers die zich wagen aan ontwerpautomatisering.

Basistoelichting:

 • Zeer toegankelijk: DriveWorksXpress is geïntegreerd bij elke licentie van SOLIDWORKS en is beschikbaar zonder extra kosten.
 • Basisautomatisering: DriveWorksXpress stelt je in staat om repetitieve taken binnen SOLIDWORKS te automatiseren, zoals het beheren van afmetingen, configuraties en onderdrukking (suppressen/deleten) van features.
 • Makkelijke activatie: Activatie van DriveWorksXpress is eenvoudig en gratis, waardoor het een ideaal startpunt is voor bedrijven die ontwerpautomatisering willen verkennen.

Met DriveWorksXpress kunnen bedrijven dus gemakkelijk aan hun automatiseringsreis beginnen, waarbij ze de basis automatiseringsmogelijkheden gebruiken binnen hun vertrouwde SOLIDWORKS-omgeving.

 

DriveWorks verder ontdekken?

Ben je nieuwsgierig geworden naar DriveWorks? Lees dan meer over alle voordelen van DriveWorks en ontdek wat je allemaal kunt met de verschillende tools. 

Lijkt het je wat om verder te praten over DriveWorks? Neem het initiatief en vraag een gesprek aan!