<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Make Independent – het slimme alternatief voor Replace Components

Elke engineer heeft er wel eens last van, revisies ... Je samenstelling is af, maar er komt toch nog een wijziging! Je moet een onderdeel dat meerdere keren in je samenstelling gebruikt wordt op één bepaalde plek aanpassen waardoor je in feite een nieuw uniek onderdeel maakt.

Wat wij veel zien is dat SOLIDWORKS gebruikers dan dat onderdeel openen, apart opslaan, wijzigingen doorvoeren en vervolgens het relevante onderdeel vervangen in de samenstelling middels de functie Replace Components.

Dit resulteert soms in underdefined mates of incontext relaties die zoek zijn. Kan het ook makkelijker? Jazeker!

Maak het onafhankelijk met … Make independent!

Met het commando “Make independent” kun je een onderdeel gemakkelijk uniek maken terwijl alle mates en incontext relaties op hun plek blijven. Hoe werkt dit?

In dit voorbeeld zie je twee dezelfde staanders, maar door een designwijziging moet één van de twee iets worden ingekort. Van 1 onderdeel gaan we dus naar 2 unieke parts!

 

Stap 1: selecteer het onderdeel

Open een samenstelling waarvan een onderdeel gewijzigd moet worden en dus “uniek” gemaakt moet worden van de ander. Klik met de rechtermuisknop (RMK) op het onderdeel en selecteer het commando “Make Independent”.

1. selecteer onderdeel

Stap 2: Klik op OK

Je ziet nu onderstaande beveiligingsmelding. Heb je per ongeluk op “Make independent” geklikt dan heb je nu de kans om te spreken door op ‘cancel’ te klikken, of voor altijd te zwijgen. In het laatste geval druk je op “OK” om door te gaan. 

2. melding

Stap 3: sla het onderdeel op met een unieke bestandsnaam

Save het onderdeel En gebruik een unieke bestandsnaam om later problemen te voorkomen!

3. opslaan

Stap 4: SOLIDWORKS doet de rest!

4. solidworks lost het op

Het lijkt wel abacadabra, SOLIDWORKS lost het voor je op. Na het opslaan wordt het onderdeel direct vervangen in de samenstelling inclusief de mates en incontext relaties. Het commando is toepasbaar voor zowel parts als assemblies. Dit alles maakt het leven van een engineer een stukje gemakkelijker!

Meer weten?

We helpen engineers graag met slimme tips en tricks! Onze experts delen hun kennis via de blog, via webinars en natuurlijk via onze gecertificeerde trainingen.

Heb je een probleem dat niemand anders kan oplossen én heb je een onderhoudscontract voor je SOLIDWORKS licentie? Neem dan contact op met onze helpdesk en laat ons A-Team je verder helpen.