Tijdelijke SOLIDWORKS promo - actie t/m 28 juni geldig

Visiativ Rapporteert Sterke Groei en Onthult Nieuw Strategisch Plan

  • Omzet: €122,6 miljoen, een stijging van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar.
  • EBITDA-marge: 6,8%, vóór de implementatie van het nieuwe strategische plan.
  • ARR (Annual Recurring Revenue) van SaaS-abonnementen eind juni 2023: €33 miljoen, een groei van 70% ten opzichte van het voorgaande jaar.
  • Nettoresultaat (aandeel van de Groep): €3,4 miljoen, een aanzienlijke stijging van 183% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ons moederbedrijf Visiativ heeft de financiële resultaten voor de eerste helft van 2023 bekendgemaakt. Het bedrijf rapporteerde een indrukwekkende groei van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar, wat wijst op aanhoudend succes in de markt. De groei komt vanuit SaaS-abonnementen, Consulting-activiteiten en internationale uitbreiding en groei. 

Groei in SaaS-abonnementen

Een van de belangrijkste drijfveren van de groei van Visiativ was de aanzienlijke toename van de omzet uit Software as a Service (SaaS) abonnementen, die een opmerkelijke groei van 85% liet zien. SaaS-abonnementen vertegenwoordigen nu 22% van de SOFTWARE-activiteiten, tegenover 13% vorig jaar. Deze groei weerspiegelt de toenemende vraag naar digitale oplossingen en het vermogen van het bedrijf om te voldoen aan de veranderende behoeften van haar klanten.

Groei in Consulting-activiteiten

Ook de Consulting-activiteiten hebben bijgedragen aan het succes van Visiativ, met een solide groei van 15%. Deze groei is te danken aan de groeiende vraag naar innovatie- en cybersecuritydiensten, aangezien bedrijven digitale transformatie en gegevensbeveiliging blijven prioriteren.

Internationale uitbreiding en groei

Internationale activiteiten speelden een cruciale rol in de groei van Visiativ, met 35% van de omzet gegenereerd buiten Frankrijk. De internationale omzet steeg met 16%, waarvan 6% organische groei. Dit benadrukt het vermogen van Visiativ om wereldwijd uit te breiden en haar expertise op het gebied van digitale transformatie in verschillende markten te benutten.

Een gunstig vooruitzicht

Met de focus op het behouden van de groeimomentum en het verhogen van de winstgevendheid, streeft Visiativ ernaar te profiteren van de versnelling in de omzet uit SaaS-abonnementen en te profiteren van het gunstige seizoenseffect in de tweede helft van het jaar.

Onthulling van het nieuwe strategische plan - SHIFT5

Naast de sterke financiële prestaties kondigde Visiativ de onthulling aan van haar nieuwe strategische plan, SHIFT5, dat op 20 september 2023 zal worden gepresenteerd. Dit plan heeft tot doel het bedrijfsmodel verder af te stemmen op de veranderende markttrends en klantbehoeften.

SHIFT5 heeft als doel om de groei van het bedrijf te bevorderen en uit te breiden. Het plan richt zich op het vergroten van de internationale aanwezigheid en het behalen van een omzet van €500 miljoen tegen 2028. Daarnaast wil Visiativ haar abonnementsmodel transformeren en streven naar een jaarlijks terugkerende omzet van €100 miljoen.

Het plan legt ook de nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), waarbij Visiativ streeft naar het verminderen van de CO2-uitstoot, het bevorderen van diversiteit binnen het personeelsbestand, het vergroten van het aantal gehandicapte werknemers en het ondersteunen van lokale filantropie. Het SHIFT5-plan bestaat uit vijf belangrijke pijlers: Ervaring, Expertise, Uitvoering, Uitbreiding en Uitmuntendheid.

Ons perspectief

Wij zijn verheugd over de sterke groei die ons moederbedrijf heeft bereikt in de eerste helft van 2023. Dut succes getuigt van hun (en onze) toewijding aan digitale transformatie en het vermogen om innovatieve oplossingen te leveren aan klanten. 

De financiële resultaten en de aankondiging van het nieuwe strategische plan tonen de veerkracht en het vermogen van het bedrijf om zich aan te passen aan het veranderende zakelijke landschap. Met de focus op digitale transformatie en innovatie is Visiativ goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar digitale oplossingen en toekomstige groei te stimuleren.

Hierdoor zijn we ervan overtuigd dat we de groei gaan voortzetten en meer waarde blijven creëren voor alle stakeholders.

Verder lezen?

Visiativ publiceerde twee persberichten over deze onderwerpen. Eentje over de resultaten van H1 2023 en een over SHIFT5